Ero sivun ”Yaphet Kotto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Theodor Herzl (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
prinssi '''Yaphet Frederick Kotto''' (s. [[15. marraskuuta]] [[1937]]) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on näytellyt lähes sadassa elokuvassa ja tv-sarjassa. Hän on näytellyt Bond-elokuvassa [[Elä ja anna toisten kuolla]] pääkonna Kanangaa. Lisäksi hänet muistetaan toimintakomediasta Keskiyön pako, jossa hän esitti FBI-agentti Alonzo Moselya.
Prinssi '''Yaphet Frederick Kotto''' (s. [[15. marraskuuta]] [[1937]]) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on näytellyt lähes sadassa elokuvassa ja tv-sarjassa. Hän on näytellyt Bond-elokuvassa [[Elä ja anna toisten kuolla]] pääkonna Kanangaa. Lisäksi hänet muistetaan toimintakomediasta Keskiyön pako, jossa hän esitti FBI-agentti Alonzo Moselya.





Versio 6. toukokuuta 2008 kello 14.54

Prinssi Yaphet Frederick Kotto (s. 15. marraskuuta 1937) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on näytellyt lähes sadassa elokuvassa ja tv-sarjassa. Hän on näytellyt Bond-elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla pääkonna Kanangaa. Lisäksi hänet muistetaan toimintakomediasta Keskiyön pako, jossa hän esitti FBI-agentti Alonzo Moselya.


Tausta

Kotto syntyi New Yorkissa sairaamhoitaja Gladys Marien ja liikemies Avraham Kotton (oikealta nimeltään Njoki Manga Bell) poikana. Hänen isänsä Avraham oli kamerunilainen hepreaa puhuva juutalainen värillinen prinssi joka muutti Yhdysvaltoihin 1920-luvulla.

Yaphet Kotton isoisoisä kuningas ,myös juutalainen, Alexander Bell hallitsi Doualan aluetta Kamerunissa 1800-luvun lopulla. Kotton mukaan hänen sukunsa muutti Palestiinasta Egyptin kautta Kameruniin jossa asui myös paljon afrikkalaistaustaisia värillisiä juutalaisia. Kotton perhe harjoitti juutalaisuutta ja perheen miespuoliset jäsenet käyttivät kipaa.

Kotto on uskovainen juutalainen. Hän on ollut naimisissa kolme kertaa. Hän on viiden lapsen isä. Kotto on naimisisa Tessie Sinahonin kanssa vuodesta 1998 ja asuvat Baltimoressa, Marylandissa. Kotton poika Fredrick Kotto on poliisi San Josessa.

Kotto väittää olevansa,todisteiden puutteessa, Iso-Britannian kuningataren Viktorian lapsenlapsenlapsenlapsi. Kotton mukaan kuningattaren pojalla Albert Edwardilla , sittemmin Edvard VII, oli suhde Douallan kuninkaan Manga Bellin tyttären prinsessa Nakanden kanssa ja heitlä olisi syntynyt aviotonlapsi Alexander Bell eli kotton isoisoisä.

Elisabet II:n tiedottajan mukaan kuningatar ei tunnusta väitänää todeksi ja väittää että Edvard VII ei koskaan käynyt Kamerunissa.



Aiheesta muualla

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.