Ero sivun ”Pet Shop Boys” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Musiikki ja imago: Yritin googlettaa, mutta en löytänyt edes mainintaa tästä.
Rivi 4: Rivi 4:
==Historia==
==Historia==


Tennant ja Lowe tapasivat sattumalta elektroniikkaliikkeessä vuonna 1981 [[Chelsea]]ssa. He alkoivat puhua jotakin syntetisaattoreista ja löysivät yhteisen intohimon diskomusiikista. He aloittivat laulujen kirjoittamisen yhdessä myöhemmin. Yhtyeen nimen he valitsivat ystäviensä perusteella, joilla oli oma eläinkauppa.
Tennant ja Lowe tapasivat sattumalta elektroniikkaliikkeessä 19.8.1981 [[Chelsea]]ssa. He alkoivat puhua jotakin syntetisaattoreista ja löysivät yhteisen intohimon diskomusiikista. He aloittivat laulujen kirjoittamisen yhdessä myöhemmin. Yhtyeen nimen he valitsivat ystäviensä perusteella, joilla oli oma eläinkauppa.

Huhuja bändin nimen alkuperästä on liikkunut bändin alkuvaiheessa. USA:ssa uskottiin nimen tarkoittavan homomiehiä, jotka harrastavat seksiä eläinten kanssa.


==Musiikki ja imago==
==Musiikki ja imago==

Versio 17. tammikuuta 2008 kello 16.47

Pet Shop Boys esiintymässä Bostonissa vuonna 2006.

Pet Shop Boys on erittäin vaikutusvaltainen elektronisen musiikin yhtye Isosta-Britanniasta. Pet Shop Boysin perustivat 1980-luvun alussa Neil Tennant (laulu) ja Chris Lowe (kosketinsoittimet), ja sen ensimmäinen suuri hitti oli "West End Girls", joka nousi listaykköseksi Isossa-Britanniassa, saavuttaen ykkössijan myös Yhdysvalloissa Billboardin singlelistalla. Pet Shop Boysin muita listaykkösiä ovat olleet singlet "It's a Sin," "Always on My Mind" (cover Elvis Presleyn hitistä) ja "Heart". Elvis Presley saavutti "Always on My Mind" kappaleella listasijan 16, mutta Pet Shop Boys teki siitä vieläkin suuremman hitin kuin Elvis, tehden siitä listaykkösen. Myös vuoden 1993 coverversio Village Peoplen hitistä "Go West" kasvoi massiiviseksi hitiksi ympäri maailmaa ja se muistetaankin paremmin Pet Shop Boysin versiona kuin alkuperäisenä. Pet Shop Boys on Britannian kaikkien aikojen menestynein duo ja on myynyt maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa albumia ja singleä.

Historia

Tennant ja Lowe tapasivat sattumalta elektroniikkaliikkeessä 19.8.1981 Chelseassa. He alkoivat puhua jotakin syntetisaattoreista ja löysivät yhteisen intohimon diskomusiikista. He aloittivat laulujen kirjoittamisen yhdessä myöhemmin. Yhtyeen nimen he valitsivat ystäviensä perusteella, joilla oli oma eläinkauppa.

Huhuja bändin nimen alkuperästä on liikkunut bändin alkuvaiheessa. USA:ssa uskottiin nimen tarkoittavan homomiehiä, jotka harrastavat seksiä eläinten kanssa.

Musiikki ja imago

Neil Tennant on toistuvasti kutsunut yhtyeensä tyylisuuntaa "discoksi". Heidän musiikkinsa tavaramerkkejä ovat syntetisaattoripohjainen pop-musiikki, toisinaan voimakkaat sovitukset akustisille soittimille ja Tennantin lakoninen, puhemainen lauluääni.

Alkuaikoina yhtye oli visuaalisesti erittäin minimalistinen, mutta myöhemmin erityisesti vuoden 1991 Performance -kiertueesta alkaen Pet Shop Boys tunnetaan monivivahteisesta lavashow esiintymisestä, näyttelijöiden käyttämisestä, pukuvaihdoksista jne.

1980-luvulla Pet Shop Boys oli erittäin puhtaasti synthpop-yhtye, mutta 90-luvun puolivälissä se alkoi ottaa vaikutteita myös latinomusiikista. (vrt albumi Bilingual) Toinen tyylin vaihdos tapahtui vuonna 2002, kun Pet Shop Boys teki lähes koko Release -albuminsa aidoilla soittimilla, joista he myös itse soittivat valtaosan. Albumi otettiin ristiriitaisissa tunnelmissa vastaan. Osa piti albumia upeana esityksenä bändin kyvyistä soittaa itse ja tehdä uskottavia rock-henkisiä biisejä. Osan mielestä bändin olisi pitänyt pysyä konemusiikkiosastolla. Albumilla soittaa kitaraa The Smiths-bändistä tunnetuksi tullut Johnny Marr, joka muodosti 80-luvun lopulla New Orderin Bernard Sumnerin kanssa Electronic-yhtyeen, jonka kanssa myös Pet Shop Boys työskenteli.

Neil Tennant myönsi vuonna 1994 britti-lehti Attitudessa olevansa homoseksuaali, mutta duon toisen osapuolen Chris Lowen seksuaalisesta suuntautumisesta ei ole mitään varmaa tietoa. Vuonna 1995 brittiläinen lehdistö laittoi liikkeelle huhun, jonka mukaan Lowe olisi saanut AIDSin eräältä miespuoliselta ystävältään, Peter Andreasilta. Lowe haastoi lehden oikeuteen kunnianloukkauksesta ja voitti sen.lähde?

Pet Shop Boys on tehnyt uransa aikana useita remiksejä ja klubiversioita mm. Rammsteinin, Madonnan, Boy Georgen ja The Killersin kappaleista.

Vaikutus

Pet Shop Boys on myös muiden artistien arvostama. Muun muassa Guns N'Rosesin laulajan Axl Rosen mielestä Behaviour (USA:ssa Behavior), on maailman paras pop-albumi, ja on sanonut Music Televisionin haastattelussa että Pet Shop Boysin kappale "My October Symphony" on inspiroinut häntä kirjoittamaan kappaleen "November Rain". Myös Madonna on ilmaissut useaan otteeseen, että arvostaa yhtyeen todella korkealle ja ilmaisi eräässä haastattelussa Pet Shop ´Boys..I fucken love them!. Heart-singlen musiikkivideossa Draculaa esittävä X-Men ja Taru sormusten herrasta elokuvista tuttu Sir Ian McKellen on myös sanonut olevansa suuri Pet Shop Boys-fani.

Diskografia

Suluissa korkein sijoitus Suomen virallisella albumilistalla

Aiheesta muualla