Boy George

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Boy George São Paulossa, Brasiliassa vuonna 2007.

Boy George (oik. George Alan O’Dowd, s. 14. kesäkuuta 1961 Eltham, Lontoo) on brittiläinen laulaja-laulunkirjoittaja ja entinen Culture Clubin solisti.

Tammikuussa 2009 Boy George tuomittiin 15 kuukaudeksi vankeuteen prostituoidun vapaudenriistosta. Tapaus sattui vuoden 2007 alkupuolella, jolloin Boy George oli kahlinnut norjalaisen miesseuralaisen ja pahoinpidellyt tätä. Boy George on saanut aiemminkin tuomioita muun muassa huumeiden hallussapidosta.[1][2][3]

Culture Club[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boy Georgen androgyyninen tyyli kiinnitti manageri Malcolm McLarenin huomion, ja hän järjesti O’Dowdille esityksen Bow Wow Wowin kanssa. Boy Georgen liittyminen Bow Wow Wowiin ei ottanut tulta alleen ja hän aloitti oman yhtyeensä basisti Mikey Craigin kanssa. Yhtyeen nimi oli In Praise of Lemmings, mutta nimi hylättiin myöhemmin. Jon Moss (joka oli soittanut rumpuja The Damnedissa, Adam and the Antsissa ja Londonissa) liittyi yhtyeeseen. Sitten yhtyeseen liittyi myös kitaristi-kosketinsoittaja Roy Hay. Ryhmä hylkäsi toisen nimensä, Sex Gang Childrenin, ja vaihtoi sen Culture Clubiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.