Ero sivun ”Traktaatti (kirjallisuus)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
en wikin mukaan
 
p w-fix
Rivi 1: Rivi 1:
'''Traktaatti''' on lyhyt, [[kirjallisuus|kirjallinen]] työ, joka kertoo "lyhyesti ja ytimekkäästi" aiheestaan, tyypillisesti [[uskonto|uskonnosta]] tai [[tiede|tieteestä]], tosin traktaatin tarkoitus on historian kuluessa vaihdellut. Nykyisin traktaattiksi voidaan kutsua lyhyttä [[pamfletti]]a. Traktaatin tarkoitus on yleensä olla lyhyt ja iskevä ja siten lyhyesti tutustuttaa sen lukija käsiteltävään aiheeseen nopeasti. Traktaattien käytettävyys kasvoi huomattavasti [[kirjapainon]] keksimisen jälkeen, kun tekstien massapainattaminen kävi mahdolliseksi. Myös [[Martti Luther]]in [[teesi]]t olivat traktaatteja.
'''Traktaatti''' on lyhyt, [[kirjallisuus|kirjallinen]] työ, joka kertoo "lyhyesti ja ytimekkäästi" aiheestaan, tyypillisesti [[uskonto|uskonnosta]] tai [[tiede|tieteestä]], tosin traktaatin tarkoitus on historian kuluessa vaihdellut. Nykyisin traktaattiksi voidaan kutsua lyhyttä [[pamfletti]]a. Traktaatin tarkoitus on yleensä olla lyhyt ja iskevä ja siten lyhyesti tutustuttaa sen lukija käsiteltävään aiheeseen nopeasti. Traktaattien käytettävyys kasvoi huomattavasti [[kirjapainotaito|kirjapainon]] keksimisen jälkeen, kun tekstien massapainattaminen kävi mahdolliseksi. Myös [[Martti Luther]]in [[teesi]]t olivat traktaatteja.


{{tynkä/Kirjallisuus}}
{{tynkä/Kirjallisuus}}

Versio 10. joulukuuta 2007 kello 15.14

Traktaatti on lyhyt, kirjallinen työ, joka kertoo "lyhyesti ja ytimekkäästi" aiheestaan, tyypillisesti uskonnosta tai tieteestä, tosin traktaatin tarkoitus on historian kuluessa vaihdellut. Nykyisin traktaattiksi voidaan kutsua lyhyttä pamflettia. Traktaatin tarkoitus on yleensä olla lyhyt ja iskevä ja siten lyhyesti tutustuttaa sen lukija käsiteltävään aiheeseen nopeasti. Traktaattien käytettävyys kasvoi huomattavasti kirjapainon keksimisen jälkeen, kun tekstien massapainattaminen kävi mahdolliseksi. Myös Martti Lutherin teesit olivat traktaatteja.

Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.