Ero sivun ”Attuma” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
340 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
p
pEi muokkausyhteenvetoa
 
== Historia ==
[[Kuva:Attuma2.jpg|thumb|left|Attuma lisättyään voimiaan [[Hulk]]in gammasäteilytetyllä verellä.]]
Attuma syntyi [[Homo mermanus|atlantislaiseen]] [[barbaari]]heimoon, jotka karkotettiin Atlantiksesta kauan aikaa sitten. Jostain tuntemattomasta syystä Attuma syntyi suurella fyysisellä voimalla varustettuna ja osoittautui, että hän oli ylivertainen kaikkiin muihin atlantislaisiin nähden. Käyttäen fyysistä etuaan hyväkseen Attuma nousi pian hallitsemaan heimoaan ja julisti, että hän tulisi vielä valloittamaan Atlantiksen kuten muinaisissa profetioissa todettiin. Attuma sai myöhemmin lapsen, [[Andromeda (sarjakuvahahmo)|Andromedan]], mutta pettyi huomatessaan ainoan lapsensa olevan tyttö. Attuma halusi vierelleen pojan, joka hallitsisi hänen kanssaan jahka hän onnistuisi Atlantiksen valloituksessa.
 
Attuma keräsi heimonsa ja hyökkäsi Atlantikseen, mutta hävisi taistelussa Atlantiksen prinssiä [[Namor]]ia ja tämän liittolaisia [[Ihmeneloset|Ihmenelosia]] vastaan<ref>''Fantastic Four'' #33 (1964). Marvel Comics.</ref>. Myöhemmin Attuma ja hänen joukkionsa ovat sotineet useita kertoja niin Atlantista kuin "pinnallaeläjiä" eli maapallon kansoja vastaan. Hänen tiedetään erään kerran lisänneen voimiaan [[Hulk]]in gammasäteilytetyllä verellä, mutta Attuma hävisi Hulkin ja Namorin yhteisen hyökkäyksen edessä<ref>''Incredible Hulk Annual'' #22 (1998). Marvel Comics.</ref>.
 
Kun Namor pakotettiin muiden atlantislaisten painostuksstapainostuksesta luopumaan kruunustaan ja lähtemään Atlantiksesta, alkoi kiivas taistelu merenalaisen valtakunnan heruudesta. Attuman onnistui kuitenkin saamaan valta itselleen ja hänet kruunattiin Atlantiksen uudeksi kuninkaaksi. Hänen suosionsa ei osoittautunut kestäväksi ja turhautunut Attuma kidnappasi [[Marrina Smallwood]]in, Namorin vaimon tehdäkseen entisen kuninkaan naurunalaiseksi alaistensa silmissä. Namor iski kuitenkin Attumaa vastaan [[Alfa-Lentue]]en ja Kostajien avustuksella. Hänen onnistui vapauttaa Marrina ja taistella Attumaa vastaan menestyksekkäästi. Namor ei kuitenkaan halunnut palata hallitsemaan, koska oli onnellinen vaimonsa kanssa. Nöyryytetty Attuma vannoi kostoa häntä vastaan taistelleita supersankareita vastaan.
 
Myöhemmin Attuma liittoutui [[Ghaur]]in ja hänen [[Deviaanit|deviaaniensa]] kanssa. Liitossa olivat vielä mukana Llyra ja hänen [[Lemuriaanit (sarjakuvat)|lemuriaaninsa]]. Joukkion tarkoituksena oli iskeä ihmiskuntaa vastaan ja tällä kertaa Attuma sai vastaansa valtavan voimakkaan [[Mutantti (sarjakuvat)|mutantti]] [[Jean Grey]]n. Raivostunut Attuma luuli taistelevansa [[Feenix (sarjakuvat)|Feenixiä]] vastaan, jota Attuma piti täydellisenä puolisona itselleen. Yrittäen vietellä Jeania Attuma huomasi tämän taistelevan vastaan. Suunniltaan mennyt Attuma yritti hukuttaa Jeanin kostoksi siitä, että tämä hylkäsi hänet jälleen. Ghaur kuitenkin ehti väliin ja elvytti Jeanin<ref>''X-Factor Annual I'' #4. Marvel Comics.</ref>. Attuma tapasi tämän jälkeen viimein tyttärensä Andromedan, josta oli tullut supersankari. Andromeda iski isäänsä vastaan joukolla atlantislaisia, mutta Attuma voitti tyttärensä. Jälleen vain Ghaurin väliintulo pelasti sankarittaren, koska deviaanilla oli suunnitelmia naisille [[Set (sarjakuvat)|Set]]-jumaluuden morsiamina. Attuma jatkoi raivostaan huolimatta suunnitelmaa ja hyökkösi maan pinnalle, sillä välin kun Ghaur ja Llyra kääntyivät tätä vastaan hyökäten Atlantikseen. Kuultuaan tästä Attuma palasi pian tuhottuun Atlantikseen.

Navigointivalikko