Ero sivun ”Nuolijärvi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Jukal (keskustelu | muokkaukset)
Ak: Uusi sivu: '''Nuolijärvi''' on kylä ja järvi Valtimolla, Pohjois-Karjalassa. Se sijaitseee n. 8 km Valtimosta pohjoiseen, Nuolijärven rannoilla ja Puukarin ja kirkonkylän v...
 
Argus (keskustelu | muokkaukset)
typo, w fix, l
Rivi 1: Rivi 1:
'''Nuolijärvi''' on [[kylä]] ja [[järvi]] [[Valtimo]]lla, Pohjois-Karjalassa. Se sijaitseee n. 8 km Valtimosta pohjoiseen, Nuolijärven rannoilla ja [[Puukari]]n ja kirkonkylän välimaastossa. Nuolijärven kylälle ovat tyypillisiä vaarojen välisessä laaksossa olevat, vesistön varren viettävät, hyväkasvuiset pellot tiloineen. Myös harju kulkee halki kylän eteläosan. Pääosa tiloista on on järven itäpuolella vanhan, asutuksen läpi mutkittelevan päätien, Puukarintien varressa. Järven itärantaa seurailee myös [[Kontiomäen rata]]. Länsirannan tilojen halki taas kulkee uudempi päätie, [[Valtatie 6]].
'''Nuolijärvi''' on [[kylä]] ja [[järvi]] [[Valtimo]]lla, [[Pohjois-Karjalan maakunta|Pohjois-Karjalassa]]. Se sijaitsee n. 8 km Valtimosta pohjoiseen, Nuolijärven rannoilla ja [[Puukari]]n ja kirkonkylän välimaastossa. Nuolijärven kylälle ovat tyypillisiä vaarojen välisessä laaksossa olevat, vesistön varren viettävät, hyväkasvuiset pellot tiloineen. Myös harju kulkee halki kylän eteläosan. Pääosa tiloista on on järven itäpuolella vanhan, asutuksen läpi mutkittelevan päätien, Puukarintien varressa. Järven itärantaa seurailee myös [[Joensuu–Kontiomäki-rata]]. Länsirannan tilojen halki taas kulkee uudempi päätie, [[Valtatie 6]].


Itse järvi, Nuolijärvi on [[nuoli|nuolen]] muotoinen, josta on nimi tullut tai toisen kertomuksen mukaan järven pohjasta löytyneestä [[rautakausi|rautakautisesta]] nuolesta.
Itse järvi, Nuolijärvi on [[nuoli|nuolen]] muotoinen, josta on nimi tullut tai toisen kertomuksen mukaan järven pohjasta löytyneestä [[rautakausi|rautakautisesta]] nuolesta.


Ennen Nuolijärveen on laskettu kuuluvan myös Halmekylän eli [[Halmejärvi|Halmejärven]] kylä pohjoisessa.
Ennen Nuolijärveen on laskettu kuuluvan myös Halmekylän eli [[Halmejärvi|Halmejärven]] kylä pohjoisessa.
Nuolijärveen kuuluu myös 5 km:n päässä kirkonkylän pohjoispuolella oleva Nuolikosken siirtolaisasutus [[Koppelon kylä|Koppelo]]n tien alussa. Sodan jälkeen Nuolikosken asutusalueelle perustetiin karjalaisille siirtolaisille 11 tilaa.
Nuolijärveen kuuluu myös 5 km:n päässä kirkonkylän pohjoispuolella oleva Nuolikosken siirtolaisasutus [[Koppelon kylä|Koppelo]]n tien alussa. Sodan jälkeen Nuolikosken asutusalueelle perustettiin karjalaisille siirtolaisille 11 tilaa.
Nuolijärven kylän kukoistusaikoina siellä oli myös oma koulu v. 1937-74.
Nuolijärven kylän kukoistusaikoina siellä oli myös oma koulu v. 1937-74.


[[Luokka:Valtimo]]
[[Luokka:Valtimo]]
[[Luokka:Valtimon kylät]]
[[Luokka:Valtimon kylät]]
[[Luokka:Suomen järvet]]

Versio 22. helmikuuta 2007 kello 18.58

Nuolijärvi on kylä ja järvi Valtimolla, Pohjois-Karjalassa. Se sijaitsee n. 8 km Valtimosta pohjoiseen, Nuolijärven rannoilla ja Puukarin ja kirkonkylän välimaastossa. Nuolijärven kylälle ovat tyypillisiä vaarojen välisessä laaksossa olevat, vesistön varren viettävät, hyväkasvuiset pellot tiloineen. Myös harju kulkee halki kylän eteläosan. Pääosa tiloista on on järven itäpuolella vanhan, asutuksen läpi mutkittelevan päätien, Puukarintien varressa. Järven itärantaa seurailee myös Joensuu–Kontiomäki-rata. Länsirannan tilojen halki taas kulkee uudempi päätie, Valtatie 6.

Itse järvi, Nuolijärvi on nuolen muotoinen, josta on nimi tullut tai toisen kertomuksen mukaan järven pohjasta löytyneestä rautakautisesta nuolesta.

Ennen Nuolijärveen on laskettu kuuluvan myös Halmekylän eli Halmejärven kylä pohjoisessa. Nuolijärveen kuuluu myös 5 km:n päässä kirkonkylän pohjoispuolella oleva Nuolikosken siirtolaisasutus Koppelon tien alussa. Sodan jälkeen Nuolikosken asutusalueelle perustettiin karjalaisille siirtolaisille 11 tilaa. Nuolijärven kylän kukoistusaikoina siellä oli myös oma koulu v. 1937-74.