Ero sivun ”Oire” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
artikkeli käsittelee oiretta lääketieteellisessä merkityksessä, sanan muut merkitykset kuuluvat sanakirjaan
parantelen tätä edes siedettäväksi, tämä oli hirvittävä tynkä, passaa parantaa vieläkin
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''Oire''' on havaittavissa oleva merkki [[sairaus|sairaudesta]] tai epänormaalista toiminnasta. Ihmisen kokemia oireita on erilaisia: on fyysisiä ja henkisiä oireita. Fyysisiä oireita ovat esimerkiksi [[sydänoire]]et ja henkisiä oireita ovat esimerkiksi [[masennus]]. Kaikkia sairauksia ei välttämättä edellä oireilu.
'''Oire''' on havaittavissa oleva, usein häiritsevä tai kiusallinen merkki [[sairaus|sairaudesta]] tai muusta epätavallisesta tilanteesta. [[Ihminen|Ihmisen]] kokemia oireita on erilaisia: on fyysisiä ja henkisiä oireita. Fyysinen oire on esimerkiksi sydämen [[rytmihäiriö]] ja henkinen oire esimerkiksi [[pelko]]. Myös muilla eliöillä on oireita. Kaikkiin sairauksiin ei välttämättä liity mitään koettuja oireita.


{{tynkä/Lääketiede}}
{{tynkä/Lääketiede}}

Nykyinen versio 25. elokuuta 2021 kello 11.35

Oire on havaittavissa oleva, usein häiritsevä tai kiusallinen merkki sairaudesta tai muusta epätavallisesta tilanteesta. Ihmisen kokemia oireita on erilaisia: on fyysisiä ja henkisiä oireita. Fyysinen oire on esimerkiksi sydämen rytmihäiriö ja henkinen oire esimerkiksi pelko. Myös muilla eliöillä on oireita. Kaikkiin sairauksiin ei välttämättä liity mitään koettuja oireita.

Tämä lääketieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.