Ero sivun ”Ace of Spades (kappale)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hieman kielenhuoltoa.
Rivi 47: Rivi 47:
* Ace of Spades oli ensimmäinen kappale, jonka uudet kitaristit Würzel ja [[Phil Campbell]] soittivat yhtyeen kanssa. Performanssi taltioitiin TV-sarjaan [[Älypäät]]. Rumpali Taylor erosi pian tämän jälkeen.
* Ace of Spades oli ensimmäinen kappale, jonka uudet kitaristit Würzel ja [[Phil Campbell]] soittivat yhtyeen kanssa. Performanssi taltioitiin TV-sarjaan [[Älypäät]]. Rumpali Taylor erosi pian tämän jälkeen.
* [[9. marraskuuta]] [[2005]] eräällä yöklubilla [[Toronto]]ssa kappale soitettiin 128 kertaa klo 20.00 ja 2.00 välisenä aikana.
* [[9. marraskuuta]] [[2005]] eräällä yöklubilla [[Toronto]]ssa kappale soitettiin 128 kertaa klo 20.00 ja 2.00 välisenä aikana.
* Ace of Spades '08 on mukana videopeleissä ''[[Rock Band]]'', ''[[Rock Band Unplugged]]'' ja ''[[Guitar Hero: Metallica]].''
* Ace of Spades '08 on mukana videopeleissä ''[[Rock Band]]'', ''[[Rock Band Unplugged]]'' ja ''[[Guitar Hero: Metallica]].'' Alkuperäinen Ace of Spades on mukana videopelissä ''[[Tony Hawk's Pro Skater 3]]'' introna ja soundtrackilla.
* Kappale kertoo uhkapelistä. Kappaleen nimi on suomeksi ''"Pataässä"''.
* Kappale kertoo uhkapelistä. Kappaleen nimi on suomeksi ''"Pataässä"''.



Versio 20. tammikuuta 2021 kello 13.07

”Ace of Spades”
Motörhead
Singlen ”Ace of Spades” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Ace of Spades
 Äänitetty  elo-syyskuu 1980
 Julkaistu 27. lokakuuta 1980
 Tuottaja(t) Vic Maile
 Tyylilaji heavy metal, speed metal
 Kesto 02.49
 Levy-yhtiö Bronze Records
Motörheadin muut singlet
Bomber
1979
”Ace of Spades”
1980
Motörhead (live)
1981

Ace of Spades on brittiläisen heavy metal -yhtyeen Motörheadin kappale samannimiseltä studioalbumilta. Kappale on yksi Motörheadin suosituimmista kappaleista; esimerkiksi vuonna 2009 yhdysvaltalainen musiikkikanava VH1 listasi sen kaikkien aikojen 10. parhaaksi hard rock-kappaleeksi.[1]

Ace of Spades on julkaistu monilla yhtyeen live- ja kokoelma-albumeilla. Kappale onkin vaikuttanut paljon thrash- ja speed metallin syntyyn etenkin nopealla rumpukompillaan. Myös kappaleen kitaransoitto on korkealle arvostettua. Kappaleesta onkin tehty lukemattomia covereita.

Single

Kappale julkaistiin singlenä lokakuussa 1980. Se pysyi 12 viikkoa Britannian singlelistalla, kohoten parhaimmillaan sijalle 15. Singlestä julkaistiin myös jouluversio, jonka kannessa yhtye poseeraa joulupukkeina. Tätä versiota julkaistiin rajoitetut 50.000 kopiota. Promotoidakseen singleä yhtye esiintyi myös BBC:n ohjelmassa Top of the Pops 6. lokakuuta ja 20. lokakuuta.

Singlen B-puolena julkaistiin kappale "Dirty Love", joka on myöhemmin julkaistu Ace of Spadesin uusintapainoksilla.

Arvostus

Kappaletta pidetään eräänlaisena Motörheadin "anthemina", tunnuskappaleena. VH1:sen listalla "100 Greatest Hard Rock Songs" kappale äänestettiin kymmenenneksi parhaaksi. Q Magazine listasi sen sijalle 27 listalla "100 Greatest Guitar Tracks", ja Radio Rockin kuuntelijat äänestivät sen Motörheadin parhaaksi kappaleeksi Suurimmat Yhtyeet -äänestyksessä.

Muut versiot

Versiot kappaleesta on julkaistu livejulkaisuilla No Sleep 'til Hammersmith, Nö Sleep At All, Everything Louder Than Anyone Else, Live At Brixton Academy ja Better Motörhead Than Dead: Live At Hammersmith. Nö Sleep At Allilla ollut versio julkaistiin singlenä vuonna 1988.

Kappaleet

  1. Ace of Spades – 2.49 (säv. Lemmy Kilmister, Eddie Clarke, Phil Taylor)
  2. Dirty Love – 2.57 (säv. Kilmister, Clarke, Taylor)

Kokoonpano

Triviaa

  • Kappaleesta levytettiin vuonna 2008 uusi versio silloisella Motörhead-kokoonpanolla. Se nimettiin "Ace of Spades '08:ksi, ja siinä sanoituksia on hieman muokattu.
  • Ace of Spades oli ensimmäinen kappale, jonka uudet kitaristit Würzel ja Phil Campbell soittivat yhtyeen kanssa. Performanssi taltioitiin TV-sarjaan Älypäät. Rumpali Taylor erosi pian tämän jälkeen.
  • 9. marraskuuta 2005 eräällä yöklubilla Torontossa kappale soitettiin 128 kertaa klo 20.00 ja 2.00 välisenä aikana.
  • Ace of Spades '08 on mukana videopeleissä Rock Band, Rock Band Unplugged ja Guitar Hero: Metallica. Alkuperäinen Ace of Spades on mukana videopelissä Tony Hawk's Pro Skater 3 introna ja soundtrackilla.
  • Kappale kertoo uhkapelistä. Kappaleen nimi on suomeksi "Pataässä".

Katso myös

Lähteet