Phil Campbell

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Phil Campbell

Motorhead-johngullo-photograph-sofajockey-com.jpg
Phil Campbell vuonna 2011

Syntynyt 7. toukokuuta 1961 (ikä 57)
Kotoisin Pontypridd, Wales, Yhdistynyt kuningaskunta
Aktiivisena 1971
Tyylilajit heavy metal
speed metal
rock 'n' roll
NWOBHM
Ammatit muusikko
Soittimet kitara
Yhtyeet Motörhead
Persian Risk
Levy-yhtiöt Bronze Records
GWR
WTG
CMC
MusicBrainz

Philip Anthony Campbell (s. 7. toukokuuta 1961, Pontypridd, Wales) on brittiläisen heavy metal -yhtyeen Motörheadin entinen kitaristi.

Campbell innostui kitaransoitosta ollessaan kymmenvuotias. Hän on kertonut esikuvikseen muun muassa Jimi Hendrixin ja Led Zeppelinin Jimmy Pagen. Kahdentoista ikäisenä hän sai nimikirjoituksen Lemmy Kilmisteriltä, joka oli tuolloin Hawkwind-yhtyeen basisti. Ollessaan kolmetoista vuotta hän soitti kabareeyhtyeessä nimeltä "Contrast". Hän on myös soittanut Pub Rock -bändissä nimeltä "Roktopus" (ei Rocktopus) keikkaillen ympäri Etelä-Walesia. Vuonna 1978 hän osti ensimmäisen Les Paulinsa, ja vuonna 1979 hän perusti hevimetallia soittavan yhtyeen Persian Risk. Kyseinen yhtye julkaisi singlet "Calling For You" (1981) ja "Ridin' High" (1983) Philin ollessa yhtyeessä.

Hän liittyi vuonna 1984 Motörheadiin Lemmy Kilmisterin ja Phil Taylorin pitämien koe-esiintymisten kautta ja toimi yhtyeen kitaristina sen loppuun asti. On myös kerrottu että Phil Campbell uhkasi erota useita kertoja yhtyeestä, mutta bändin basisti Lemmy Kilmister pelasti tilanteen monet kerrat.lähde?

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.