Ero sivun ”Keskustelu:Tekniikan historia” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä on Wiion kannalta noloa. Bagdadiin perustettiin yliopisto vasta 1900-luvulla. Valloittajat olivat luku- ja kirjoitustaidottomia nomadeja, jotka polttivat käsiinsä saamat kirjat. [[Käyttäjä:Toivo ja Toivo|Toivo ja Toivo]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Toivo ja Toivo|keskustelu]]) 23. heinäkuuta 2020 kello 18.17 (EEST)
 
:Uusi muokkauksesi on parempi, mutta silti vielä kyseenalainen. Lisäsit linkin Al-Khwazirismiin, joka vaikutti Badgadin hovissa. Aikaisempi teksti ei ollut väärässä painottaessaan Bagdadin merkitystä, nyt näyttää siltä, että persialaisilla olisi enemmän merkitystä. Minusta se vääristää ajatusta. Koska koko artikkeli on jo liian pitkä, olen yrittänyt välttää detaljien lisäystä ja aloittaa uusia artikkeleita eri kappaleiden pääartikkeleina. Nolla-käsitteen historia kerrottiin jo kappaleessa Indus-virran alue.
 
:Baconin koskeva lause ei ole tuon Majahanin lähdeviitteen piirissä. Wikipediassa on vaikea säilyttää kaikkia viitteitä selvinä. Tuo on Bacon maininta on todennäköisesti Wiiolta. Baconin merkityksen suhteen voit katsoa Bacon-linkin artikkelin, jossa kerrotaan tarkemmin hänen käännöstyöstään. Yliopisto-termi on tässä kuvainnollinen, tarkempi voisi olla Bagdadin hovissa vaikuttanut oppineiden joukko tai akatemia. Heittosi nomadeista voi olla osaltaan totta, mutta valloituksen seuraukset kertovat toista. [[Aleksandrian kirjasto]]-artikkelissa kerrotaan kirjaston tuhosta. Arabivalloittajat eivät sitä polttaneet. Joko tästä kirjastosta tai muista kirjastoista päätyi alkuperäistekstejä Islamilaisten haltuun, joilta niitä sitten ostettiin, koska ne olivat kadonneet Euroopasta. Tämä tiedon säilyttäminen oli islamilaisten suurin merkitys Euroopan tieteen ja tekniikan kehitykselle. [[Käyttäjä:Vilkapi|Vilkapi]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Vilkapi|keskustelu]]) 23. heinäkuuta 2020 kello 21.04 (EEST)
 
::Termien "[[algebra]]" ja "algoritmi" ei voi sanoa tulleen Al-Khawarismilta. Niitä käytettiin hänen kirjoittamassa kirjassa, jonka käännöksestä ne ovat periytyneet matematiikkaan. Näitä arabienkielisiä termejä on alettu käyttää Bagdadin oppineiden piirissä. [[Käyttäjä:Vilkapi|Vilkapi]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Vilkapi|keskustelu]]) 23. heinäkuuta 2020 kello 21.27 (EEST)
6 323

muokkausta

Navigointivalikko