Ero sivun ”Panfu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SeeggeAWBBot (keskustelu | muokkaukset)
p →‎top: clean up, typos fixed: lukuuno → lukuun o using AWB
Rivi 11: Rivi 11:
| jakelumuoto = Web
| jakelumuoto = Web
}}
}}
'''Panfu''' on [[virtuaalisuus|virtuaalinen]] maailma, joka on suunnattu 6–12-vuotiaille. Kirjauduttuaan sisään pelaajat voivat luoda oman [[panda]]nsa. Tällä [[hahmo (internet)|hahmolla]] he voivat [[chat]]tailla, pelata '''Panfun''' saarella sijaitsevia [[tietokonepelit|pelejä]], oppia pelaten ja ratkaista seikkailumaisia tehtäviä. Panfussa voi saada uusia ystäviä. Panfu on lopetettu joulukuussa 2015 kaikissa muissa maissa, lukuun ottamatta [[englanti]]laista ja [[saksa]]laista Panfua. Marraskuussa 2016 Panfun sivustot sammuivat pysyvästi, kehittäminen oli pysäytetty aiemmin. Vuonna 2017 Panfun fanit ovat tehneet faniprojekteja, joissa yritetään tehdä Panfu uudelleen. Tällaisia projekteja ovat pannun.eu , panfu.world tai panfu.pw . Sivusto panfu.me oli myös yksi projekti, mutta se lopetettiin tuntemattomasta syystä. Panfu.world perustuu Unity-alustalle.
'''Panfu''' on [[virtuaalisuus|virtuaalinen]] maailma, joka on suunnattu 6–12-vuotiaille. Kirjauduttuaan sisään pelaajat voivat luoda oman [[panda]]nsa. Tällä [[hahmo (internet)|hahmolla]] he voivat [[chat]]tailla, pelata '''Panfun''' saarella sijaitsevia [[tietokonepelit|pelejä]], oppia pelaten ja ratkaista seikkailumaisia tehtäviä. Panfussa voi saada uusia ystäviä. Panfu on lopetettu joulukuussa 2015 kaikissa muissa maissa, lukuun ottamatta [[englanti]]laista ja [[saksa]]laista Panfua. Marraskuussa 2016 Panfun sivustot sammuivat pysyvästi, kehittäminen oli pysäytetty aiemmin. Vuonna 2017 Panfun fanit ovat tehneet faniprojekteja, joissa yritetään tehdä Panfu uudelleen. Tällaisia projekteja ovat pannun.eu, panfu.world ja panfu.pw. Yksi näistä projekteista, Panfu.me<ref>{{Verkkoviite|osoite=http://www.panfu.me|nimeke=Panfu.me Coming soon|julkaisu=www.panfu.me|viitattu=2018-05-10|ietf-kielikoodi=fi}}</ref>, on pian uudestaan toiminnassa.


== Panfun turvallisuus ==
== Panfun turvallisuus ==

Versio 10. toukokuuta 2018 kello 17.52

Panfu
Kehittäjä Goodbeans
Julkaisija Goodbeans
Julkaistu joulukuu 2007
Lajityyppi MMORPG
Pelimuoto Roolipeli
Alusta Flash-peli
Jakelumuoto Web
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Panfu on virtuaalinen maailma, joka on suunnattu 6–12-vuotiaille. Kirjauduttuaan sisään pelaajat voivat luoda oman pandansa. Tällä hahmolla he voivat chattailla, pelata Panfun saarella sijaitsevia pelejä, oppia pelaten ja ratkaista seikkailumaisia tehtäviä. Panfussa voi saada uusia ystäviä. Panfu on lopetettu joulukuussa 2015 kaikissa muissa maissa, lukuun ottamatta englantilaista ja saksalaista Panfua. Marraskuussa 2016 Panfun sivustot sammuivat pysyvästi, kehittäminen oli pysäytetty aiemmin. Vuonna 2017 Panfun fanit ovat tehneet faniprojekteja, joissa yritetään tehdä Panfu uudelleen. Tällaisia projekteja ovat pannun.eu, panfu.world ja panfu.pw. Yksi näistä projekteista, Panfu.me[1], on pian uudestaan toiminnassa.

Panfun turvallisuus

Sivuston ylläpitäjien mukaan turvallisuus on Panfun tärkein periaate. Sanafiltteri estää sopimatonta puhetta ja varoittaa pelaajia tai jopa poistaa heiltä puheoikeudet, jos sääntöjä yritetään rikkoa useasti. Lisäksi chattia valvotaan kansainvälisesti. Valvojat voivat poistaa pelaajan kokonaan, jos hän kiusaa, pyrkii urkkimaan tietoja tai rikkoo muita sääntöjä vakavasti. Lisäksi pelaajat voivat käyttää valmiiksi kirjoitettuja viestejä.[2] Huonon käytöksen lisäksi Panfussa on kiellettyä jakaa ja kysellä yhteystietoja. Suomen Panfussa ei ole muiden yritysten mainontaa. Panfussa chattailuun on asetettu aikarajat turvallisuuden takia. Vuonna 2014 chat-toiminto poistettiin käytöstä, koska moderaattoreista oli pulaa, joka teki pelaajista surullisia ja vihaisia. Jos pelaajat yrittävät keskustella, ilmestyy ilmoitus, jossa sanotaan että chatti on suljettu. Silti pelaajat voivat käyttää valmiiksi kirjotettuja viestejä.

Maailma

Panfussa pelaaja voi liikkua hahmollaan saaren eri osissa: kaupungissa, satamassa, tulivuorella, viidakossa ja muualla. Paikkoihin on sijoitettu minipelejä, joita voi pelata osaksi yksin, osaksi yhdessä muiden kanssa. Valvotussa chatissa pelaajat voivat keskustella ja auttaa toisiaan arvoitusten ja tehtävien ratkaisemisessa. Minipeleistä pelaaja voittaa kolikoita. Kolikoilla maksullisiksi ”kultapandoiksi” liittyneet pelaajat voivat ostaa hahmolleen vaatteita ja esineitä. Puumaja on huone, jonka ”kultapandat” voivat sisustaa itse. Kaikki pelaajat voivat yrittää joka päivä saada lahjan tai nousta tasoja.

Oppimispelit

Osa peleistä on kehitetty yhteistyössä pedagogien ja oppimiskeskusten kanssa. ”Vedenalaisessa koulussa” on erilaisia oppimispelejä, joiden avulla pelaajat voivat oppia muun muassa englantia ja matematiikkaa. Panfussa pystyy ratkomaan monenlaisia tehtäviä, ja kerran viikossa on tehtävä, jota ei pysty tekemään muulloin. Tehtäviä ovat ainakin ”Penny ja Lenny”, ”Poikani on piraatti” ja ”Taikamainen jäätimantti”.

Panfun tekijöiltä oli myös toinen ilmainen peli Oloko, joka tarjosi samanlaista ja monipuolista toimintaa. Oloko lopetettiin vuoden 2014 toukokuun lopussa.

Jäsenet

Panfu on perusominaisuuksiltaan ilmainen online-peli. Tiettyjä lisäominaisuuksia voi käyttää vasta ostettuaan jäsenyyden eli "Kultapaketin". Jäsenet saavat muun muassa ostaa hahmolleen vaatteita sekä esineitä, ja he pääsevät käsiksi oppimissisältöön laajemmin.

Kultajäsenyys

Kultapandat voivat sisustaa omaa Puumajaansa huonekaluilla maksamalla panfun kolikoilla eli pandakolikoilla ja ostaa myös vaatteita kuvastosta. Pandat ilman kultajäsenyyttä saavat pukea pandaansa ja sisustaa puumajaansa vain ja pelkästään kultapandapäivinä. Kultapandat saavat myös viikoittaisen lahjan, joka ilmestyy hänen majaansa.

Blogi

Lisäksi panfulla on oma blogi jonne kirjoittavat ”Max ja Ella”. Blogissa kerrotaan Panfun ajankohtaisista asioista. Huhtikuusta 2013 alkaen blogia on voinut lukea Suomessa vain englanniksi tai saksaksi.

Lähteet

Aiheesta muualla

 

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.