Ero sivun ”Valtteri Lehtinen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
w + lähteistyspyyntö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
__NOTOC__
__NOTOC__
'''Valtteri Lehtinen''' (s. [[1996]]) on suomalainen [[näyttelijä]] ja [[laulaja]]. Hänet tunnetaan parhaiten Jani Hellemaan roolistaan tv-sarjassa ''[[Uusi päivä (televisiosarja)|Uusi päivä]]''.<ref>{{Verkkoviite|Osoite=http://yle.fi/uusipaiva/henkilot/jani_hellemaa.html|Nimeke=Jani Hellemaa|Julkaisija=Yle|Viitattu=17.10.2013}}</ref>
'''Valtteri Lehtinen''' (s. [[1996]]) on nuori suomalainen [[näyttelijä]] ja [[laulaja]]. Hänet tunnetaan parhaiten Jani Hellemaan roolistaan tv-sarjassa ''[[Uusi päivä (televisiosarja)|Uusi päivä]]''.<ref>{{Verkkoviite|Osoite=http://yle.fi/uusipaiva/henkilot/jani_hellemaa.html|Nimeke=Jani Hellemaa|Julkaisija=Yle|Viitattu=17.10.2013}}</ref>


==Ura==
==Ura==
Vuodesta 2010 lähtien Lehtinen on näytellyt [[Yleisradio|YLE:n]] Uusi päivä -tv-sarjassa Jani Hellemaan roolia. Ensimmäisen kosketuksensa teatterin lavalle Lehtinen sai vuosina 2007–2008 oltuaan mukana avustamassa [[Tampereen Työväen Teatteri]]n näytelmässä ''[[Seitsemän veljestä]]'', jossa hän teki pikku-Laurin roolia. Tämän jälkeen hänet on nähty Jukka Kultasen roolissa Musiikkiteatteri Palatsin ''[[Peter Pan]]'' -musikaalissa, jota esitettiin [[Särkänniemi|Särkänniemen]] Elämyspuistossa kesällä 2011 sekä Tommin roolissa [[Tampereen Komediateatteri]]n ''[[Peppi Pitkätossu]]'' -näytelmässä, jota esitettiin [[Jyväskylä]]n [[Laajavuori|Laajavuoressa]] kesällä 2012. Valtteri on Uusi päivä -sarjasta tutun Vihreät Valot -yhtyeen toinen solisti.
Vuodesta 2010 lähtien Lehtinen on näytellyt [[Yleisradio|YLE:n]] Uusi päivä -tv-sarjassa Jani Hellemaan roolia. Ensimmäisen kosketuksensa teatterin lavalle Lehtinen sai vuosina 2007–2008 oltuaan mukana avustamassa [[Tampereen Työväen Teatteri]]n näytelmässä ''[[Seitsemän veljestä]]'', jossa hän avusti pikku-Laurin roolissa. Tämän jälkeen hänet on nähty Jukka Kultasen roolissa Musiikkiteatteri Palatsin ''[[Peter Pan]]'' -musikaalissa, jota esitettiin [[Särkänniemi|Särkänniemen]] Elämyspuistossa kesällä 2011 sekä Tommin roolissa [[Tampereen Komediateatteri]]n ''[[Peppi Pitkätossu]]'' -näytelmässä, jota esitettiin [[Jyväskylä]]n [[Laajavuori|Laajavuoressa]] kesällä 2012. Kesällä 2013 Valtteri esiintyi Jaska Virtasena Kirjurinluodon kesäteatterin Linjat kuumina -farssissa. Valtteri on Uusi päivä -sarjasta tutun Vihreät Valot -yhtyeen toinen solisti.


==Yksityiselämä==
==Yksityiselämä==
{{Lähteetön}}
{{Lähteetön}}
Lehtinen on kertonut innostuksensa näyttelemiseen lähteneen siitä, kun hän teki nuorena serkkujensa kanssa kesämökillä näytelmiä, joita hänen sukulaisensa sitten katsoivat. Lehtinen on soittanut yhdeksän vuotta klassista pianoa Tampereen Konservatoriolla. Lisäksi hän on laulanut Pirkanpojat-kuorossa. Koulunsa, töidensä ja musiikin ohella Lehtinen harrastaa kuntoilua. Hän on käynyt Pyynikin koulun ja opiskelee Tampereen Yhteiskoulun lukiossa.
Lehtinen on kertonut innostuksensa näyttelemiseen lähteneen siitä, kun hän teki nuorena serkkujensa kanssa kesämökillä näytelmiä, joita hänen sukulaisensa sitten katsoivat. Lehtinen on soittanut yhdeksän vuotta klassista pianoa Tampereen Konservatoriolla ja opiskelee tällä hetkellä laulua Pirkanmaan Musiikkiopistossa. Koulun, töiden ja musiikin ohella Lehtinen harrastaa kuntoilua. Hän opiskelee Tampereella ylioppilaaksi.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 27. marraskuuta 2013 kello 12.54

Valtteri Lehtinen (s. 1996) on nuori suomalainen näyttelijä ja laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten Jani Hellemaan roolistaan tv-sarjassa Uusi päivä.[1]

Ura

Vuodesta 2010 lähtien Lehtinen on näytellyt YLE:n Uusi päivä -tv-sarjassa Jani Hellemaan roolia. Ensimmäisen kosketuksensa teatterin lavalle Lehtinen sai vuosina 2007–2008 oltuaan mukana avustamassa Tampereen Työväen Teatterin näytelmässä Seitsemän veljestä, jossa hän avusti pikku-Laurin roolissa. Tämän jälkeen hänet on nähty Jukka Kultasen roolissa Musiikkiteatteri Palatsin Peter Pan -musikaalissa, jota esitettiin Särkänniemen Elämyspuistossa kesällä 2011 sekä Tommin roolissa Tampereen Komediateatterin Peppi Pitkätossu -näytelmässä, jota esitettiin Jyväskylän Laajavuoressa kesällä 2012. Kesällä 2013 Valtteri esiintyi Jaska Virtasena Kirjurinluodon kesäteatterin Linjat kuumina -farssissa. Valtteri on Uusi päivä -sarjasta tutun Vihreät Valot -yhtyeen toinen solisti.

Yksityiselämä

Lehtinen on kertonut innostuksensa näyttelemiseen lähteneen siitä, kun hän teki nuorena serkkujensa kanssa kesämökillä näytelmiä, joita hänen sukulaisensa sitten katsoivat. Lehtinen on soittanut yhdeksän vuotta klassista pianoa Tampereen Konservatoriolla ja opiskelee tällä hetkellä laulua Pirkanmaan Musiikkiopistossa. Koulun, töiden ja musiikin ohella Lehtinen harrastaa kuntoilua. Hän opiskelee Tampereella ylioppilaaksi.

Lähteet

  1. Jani Hellemaa Yle. Viitattu 17.10.2013.

Aiheesta muualla