Ero sivun ”Rivelino” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p siirsi sivun ”Roberto Rivelino” uudelle nimelle ”Rivelino”: siirretty tunnetummalle nimelle
brassijalkapalloiljoista käytetään tavallisesti vain "taiteilijanimiä"
Rivi 1: Rivi 1:
'''Roberto Rivelino''' (s. [[1. tammikuuta]] [[1946]], [[São Paulo]], [[Brasilia]]) on entinen brasilialainen [[jalkapallo]]ilija. Hän pelasi [[Brasilian jalkapallomaajoukkue]]essa [[1970-luku|1970-luvulla]]. Rivelino oli puolustajapelaaja. Hän tuli tunnetuksi voimakkaista vapaapotkuista ja kaukolaukauksista. Rivelino laukaisi pallon jalkaterän yläosan ja nilkan välisellä jalanosalla. Hän pelasi 92 maaottelua tehden 26 maalia.
'''Rivelino''' (koko nimi '''Roberto Rivelino''', s. [[1. tammikuuta]] [[1946]], [[São Paulo]], [[Brasilia]]) on entinen brasilialainen [[jalkapallo]]ilija. Hän pelasi [[Brasilian jalkapallomaajoukkue]]essa [[1970-luku|1970-luvulla]]. Rivelino oli puolustajapelaaja. Hän tuli tunnetuksi voimakkaista vapaapotkuista ja kaukolaukauksista. Rivelino laukaisi pallon jalkaterän yläosan ja nilkan välisellä jalanosalla. Hän pelasi 92 maaottelua tehden 26 maalia.


== Saavutukset ==
== Saavutukset ==

Versio 29. kesäkuuta 2006 kello 11.45

Rivelino (koko nimi Roberto Rivelino, s. 1. tammikuuta 1946, São Paulo, Brasilia) on entinen brasilialainen jalkapalloilija. Hän pelasi Brasilian jalkapallomaajoukkueessa 1970-luvulla. Rivelino oli puolustajapelaaja. Hän tuli tunnetuksi voimakkaista vapaapotkuista ja kaukolaukauksista. Rivelino laukaisi pallon jalkaterän yläosan ja nilkan välisellä jalanosalla. Hän pelasi 92 maaottelua tehden 26 maalia.

Saavutukset

  • jalkapallon maailmanmestari 1970
  • jalkapallon MM-pronssia 1978
  • jalkapallon MM-kisojen 4.sija 1974
  • kolmet jalkapallon MM-kisat, joissa hän pelasi 15 ottelua tehden 6 maalia
Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.