Keskustelu:Rivelino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siis pitäisikö tämän nyt olla toisin päin, eli artikkeli nimellä Rivelino ja Roberto Rivelino uudelleenohjauksena sinne? Suomiwikissä kaikki tänne viittaavat sivut viittaavat tuohon uudelleenohjaukseen ja useimmissa muissa wikeissä artikkeli on nimellä Rivelino. --Jetman 29. kesäkuuta 2006 kello 08.35 (UTC)

Varmaan tässä on vaikeutena brasialialaisten jalkapalloilijoiden taiteilijanimet, kannattaa ehkä käyttää muiden wikien käytäntöä artikkelien kirjoittamisessa.Hannu0303 29. kesäkuuta 2006 kello 08.43 (UTC)Hannu0303

Wikipediassa käytetään useimmissa tapauksissa käytetyintä nimeä. Jalkapalloilijoista (erityisesti Brasilian ja muiden "latinomaiden") taiteilijanimet ovat tavallisesti huomattavasti käytetympiä ja tunnetumpia kuin kaverien oikeat nimet. Nimeäisin tämän lähinnä Roberto Rivelinoksi, jos sama taiteilijanimi olisi käytössä jolla kulla muullakin futaajalla. Näin ollen siirsin Roberto Rivelino -> Rivelino. --TBone 29. kesäkuuta 2006 kello 08.48 (UTC)

Portugalinkielisen wikin mukaan oikea nimi näkyy muuten olevan Roberto Rivellino, siis kahdella l-kirjaimella, ja taiteilijanimi Rivelino yhdellä ällällä. --Litami 29. kesäkuuta 2006 kello 09.58 (UTC)