Ero sivun ”Kinshasa” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
39 merkkiä poistettu ,  7 vuotta sitten
p
Käyttäjän 82.128.139.142 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän ZéroBot tekemään versioon.
p (Käyttäjän 82.128.139.142 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän ZéroBot tekemään versioon.)
Vuonna [[2004]] kaupungissa on arvioitu olevan 7&nbsp;300&nbsp;000 asukasta.<ref>[http://www.citypopulation.de/CongoDemRep.html Citypopulation]</ref> [[ranskan kieli|Ranska]] on Kongon virallinen kieli, joten Kinshasaa nimitetään joskus maailman toiseksi suurimmaksi ranskankieliseksi suurkaupunkialueeksi [[Pariisi]]n jälkeen. Todellisuudessa [[lingalan kieli|lingala]] on kaupungin yleiskieli, jota melkein kaikki osaavat yhteiskuntaluokkaan katsomatta. Lisäksi Kinshasassa puhutaan [[kongon kieli|kongoa]] ja muita paikallisia kieliä.
 
== Historia pake on paras ==
 
Kinshasan perusti [[1881]] Sir [[Henry Stanley]] ja se nimettiin alun perin [[Belgia]]n [[kuningas|kuninkaan]] [[Leopold II (Belgia)|Léopold II]]:n kunniaksi.<ref>[http://www.africanexecutive.com/modules/magazine/articles.php?article=784 History of Kinshasa] African Executive</ref> Kaupungin nykyinen nimi tulee kylästä, joka sijaitsi Leopoldvillen läheisyydessä ja sittemmin sulautui siihen kaupunkialueen kasvaessa.
[[Mobutu Sese Seko]] muutti nimen afrikkalaiseksi Kinshasaksi vuonna [[1965]], koska Léopoldville oli eurooppalaistyylisempi. <ref>[http://partners.nytimes.com/library/world/090897obit-mobutu.html Mobutu Sese Seko, 66, Longtime Dictator of Zaire] Muistokirjoitus 1997 NY times</ref> Mobutun aikana kaupunki kasvoi nopeasti, koska sinne muutti ihmisiä sekä etsimään parempaa elantoa että paetakseen etnisiä levottomuuksia maan muissa osissa.
 
== Kulkuyhteydet topias raiskaa itteään ==
 
Kongo-joki on tärkeä kulkuväylä Kinshasan Kongossa. Se on purjehduskelpoinen Kinshasasta pitkälle ylävirtaan, mutta suuret kosket estävät purjehtimisen alavirtaan. Kosket kiertävä rautatie rakennettiin 1900-luvun alussa [[Matadi]]in, josta jokea voidaan purjehtia merelle saakka. Sekä rautatien että maanteiden kunnossapitoa on laiminlyöty sisällissodan aikana, mutta siirtymäajalla niihin on jälleen alettu panostaa. Vuonna [[2006]] Kinshasan liikennevirasto hankki yli sata uutta [[linja-auto]]a.

Navigointivalikko