Ero sivun ”Tampereen elokuvajuhlat” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
 
== Tapahtuma ==
FestivaalinFestivaali järjestetään vuosittain maaliskuussa. esityspaikkoinaEsityspaikkoina toimivat elokuvateatterit [[Plevna (elokuvateatteri)|Plevna]] ja Hällä sekä [[Tullikamari]]n Pakkahuone. Elokuvajuhlien kansainvälisen pääpalkinnon, Grand Prix'n, voittaja pääsee kisaamaan myös [[Oscar-palkinto|Oscar]]-ehdokkuudesta. Kotimaisen ja kansainvälisen kilpailun lisäksi festivaali tarjoaa laajan ja monipuolisen erikoisohjelmiston, jossa esitetään niin tuoreita kuin vanhempia, historiallisesti merkittäviä lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvia. Festivaalin oheistapahtumat koostuvat näyttelyistä, seminaareista, keskustelutilaisuuksista ja iltaklubeista.
 
[[Tampereen yliopisto]]n toimittajakoulutus on vuodesta 1992 tehnyt yhteistyötä festivaalin kanssa. Opiskelijavoimin elokuvajuhlaa seurataan niin Festival News -lehden ja sen verkkoversion, [[Radio Moreeni]]n kuin Yliopisto-TV:n Filkkarimakasiinienkin voimin.
 
Festivaalien yhteydessä jaetaan rahalliselta arvoltaan Suomen suurin elokuva-alan palkinto, [[Risto Jarva -palkinto]].<ref>[http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Dokumentti+Hanasaaren+voimalasta+sai+Risto+Jarva+-palkinnon/1135244127933 Helsingin Sanomat: Dokumentti Hanasaaren voimalasta sai Risto Jarva -palkinnon] 8.3.2009. Viitattu 4.3.2010.</ref>
 
==Kansainvälinen Grand Prix ==
* 2012: "Posledný Autobus", Martin Snopek, Ivana Laucikova
* 2011: "Händelse vid Bank", Ruben Östlund
* 2010: ''Lumikko'', Miia Tervo
* 2009: ''Ahendu nde sapukai'', Pablo Lamar
18

muokkausta

Navigointivalikko