Ero sivun ”Dallapénpuisto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
102 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[[File:Dallapepuisto.jpg|thumb|DallapepuistonDallapénpuiston kivetty keskusaukio ja muistokyltti.]]
'''Dallapénpuisto''' ({{k-sv|Dallapéparken}}) on vihreä oleskelu- ja levähdyspaikka [[Helsinki|Helsingin]] [[Vallila]]ssa. Puisto on rakennettu entisen ratapiha-alueen paikalle ja se sijaitsee Harjun nuorisotalon vieressä [[Aleksis Kiven katu|Aleksis Kiven kadun]], [[Teollisuuskatu|Teollisuuskadun]] ja Kustaankadun rajaamalla alueella.
 
'''Dallapénpuisto''' ({{k-sv|Dallapéparken}}) on vihreä oleskelu- ja levähdyspaikka [[Helsinki|Helsingin]] [[Vallila]]ssa. Puisto on rakennettu entisen ratapiha-alueen paikalle ja; se sijaitsee Harjun nuorisotalon vieressä [[Aleksis Kiven katu|Aleksis Kiven kadun]], [[Teollisuuskatu|Teollisuuskadun]] ja Kustaankadun rajaamalla alueella.
Dallapénpuisto muodostaa yhdessä Harjun nuorisotalon pihapiirin kanssa avaran ja viihtyisän levähdyspaikan tiiviisti rakennettujen kerrostalokortteleiden väliin. Puiston lähes 9 000 neliömetriä antavat lisää tilaa myös monenlaisille tapahtumille, joita nuorisotalon ympäristössä voidaan järjestää.
 
Dallapénpuisto muodostaa yhdessä Harjun nuorisotalon pihapiirin kanssa avaran ja viihtyisän levähdyspaikan tiiviisti rakennettujen kerrostalokortteleiden väliin. Puiston lähes 9  000 neliömetriä antavat lisää tilaa myös monenlaisille tapahtumille, joita nuorisotalon ympäristössä voidaan järjestää.
Puiston nurmikentät nousevat kolmessa kohtaa pyramidin muotoisiksi kumpareiksi, joiden loivilla rinteillä voi vaikka kesäisin ottaa aurinkoa. Kumpareet myös rajaavat puistoa ja antavat suojaa lähikatujen liikenteeltä. Puiston keskiosassa on kivetty aukio, jota ympäröivät penkit, valaisinpollarit ja kynäjalavien rivit.
 
Puiston nurmikentät nousevat kolmessa kohtaa pyramidin muotoisiksi kumpareiksi, joiden loivilla rinteillä voion mahdollista vaikka kesäisin ottaa aurinkoa. Kumpareet myös rajaavat puistoa ja antavat suojaa lähikatujen liikenteeltä. Puiston keskiosassa on kivetty aukio, jota ympäröivät penkit, valaisinpollarit ja kynäjalavien rivit.
Puisto on saanut nimensä [[Dallapé]]-orkesterin mukaan. Monet tanssiorkesterin jäsenet ovat asuneet Aleksis Kiven kadun varrella ja lähialueilla Vallilassa ja [[Kallio (Helsinki)|Kalliossa]]. Puiston valmistumista juhlittiin puistotansseilla 9. syyskuuta 2005. Esiintyjänä oli kahdeksanmiehinen Dallapé-orkesteri. Dallapé perustettiin syyskuussa 1925, joten puiston avajaiset osuivat yhteen orkesterin 80-vuotispäivien kanssa. Orkesterin historiaa esitellään taulussa, joka on kiinnitetty puiston reunalla sijaitsevan punatiilisen muuntajarakennuksen seinään.
 
Puisto on saanut nimensä [[Dallapé]]-orkesterin mukaan. Monet tanssiorkesterin jäsenet ovat asuneet Aleksis Kiven kadun varrella ja sen lähialueilla Vallilassa ja [[Kallio (Helsinki)|Kalliossa]]. Puiston valmistumista juhlittiin puistotansseilla 9. syyskuuta 2005. Esiintyjänä oli kahdeksanmiehinen Dallapé-orkesteri. Dallapé perustettiin syyskuussa 1925, joten puiston avajaiset osuivat yhteen orkesterin 80-vuotispäivien kanssa. Orkesterin historiaa esitellään taulussa, joka on kiinnitetty puiston reunalla sijaitsevan punatiilisen muuntajarakennuksenmuuntamorakennuksen seinään.
 
==Lähteet==
* Helsingin kaupunki: Rakennusvirasto: Viheralueet: Puistot: Puistot alueittain: [http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Viheralueet?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/HKR/fi/Viheralueet/Puistot/Puistot+alueittain/Dallap_npuisto Dallapénpuisto ]
 
[[Luokka:Helsingin puistot]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko