Tizer

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tizer on punaisenväristä Isossa-Britanniassa myytävää virvoitusjuomaa. Juoman nimen alkuperä on lähtöisin lausekkeesta "Tizer the Appetizer". Sen julkaisi Fred Pickup Manchesterissä vuonna 1924, jolloin se tunnettiin nimellä "Pickup's Appetizer". Pickupin toiminnan loppumisen jälkeen sen omisti Armour Trust, joka kuitenkin myi sen vuonna 1972 A.G Barr plc:lle 2,5 miljoonalla punnalla. Barrin muiden kuuluisten juomien, kuten Irn-Brun, rinnalla Tizerin tarkkaa reseptiä ei ole julkistettu, mutta ainesosaluettelo ja ravitsemukselliset tiedot annetaan tuotteen pakkauksessa. 1990-luvun lopulla Tizer teki päätöksen alkaa myymään muun makuisia versioita Tizer-juomasta, kuten "Purple"- ja "Green"-versioita. Vuosina 1996-2007 Tizerin tekstin tyyli oli T!zer.

Vuonna 2007 Tizerin sloganiksi vaihtui "Original Great Taste" ja Tizerin reseptitietolaatikon tekstimäärää vähennettiin. Tizerin pakkauksille tuli myös käyttöön klassisentyylinen ulkonäkö ilman "Ed The Head" -hahmoa. Lukuisista juomaan kohdistuneista muutoksista huolimatta resepti kuitenkin palautettiin vanhaan muotoon vuonna 2009, jolloin oikea hedelmämehu poistettiin ja luontaiset aromit, luonnolliset värit ja makeutusaineet palautettiin takaisin. Tizer entisöitiin vuonna 2011 uudella logolla ja sloganilla "The Great British Pop".[1]

Tizer sponsoroi Traumatizer-nimistä vuoristorataa Southportissa. Vuoristorata suljettiin vuonna 2006 muun huvipuiston kanssa ja sijoitettiin Blackpooliin, jossa se tunnetaan nimellä Infusion.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Tizer
Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.