Titanic II (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Titanic II
Elokuvan juliste
Elokuvan juliste
Ohjaaja Shane Van Dyke
Käsikirjoittaja Shane Van Dyke
Tuottaja
Kuvaaja Alexander Yellen
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö The Asylum
Ensi-ilta
Kesto 90 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 500 000 dollaria[1]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Titanic II on Shane Van Dyken ohjaama ja käsikirjoittama elokuva, joka kertoo uudesta Titanic-laivasta, joka lähtee vuonna 2012 samalle reitille kuin alkuperäinen Titanic ja uppoaa mereen.[2] Elokuva ei ole vuoden 1997 Titanic-menestyselokuvan seuraaja. Elokuva julkaistiin suoraan DVD:lle 24. elokuuta 2010.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan tapahtumat ajoittuvat vuoteen 2012, sata vuotta alkuperäisen RMS Titanicin uppoamisesta. Uusi luksusristeilyalus SS Titanic II on lähdössä neitsytmatkalleen samalle reitille, jolla Titanic upposi sata vuotta aikaisemmin (vaikkakin Titanic II aloittaa matkansa Yhdysvalloista tarkoituksena seilata Atlantin yli Isoon-Britanniaan). Laivaan astuvat hoitajat Amy Maine, (Marie Westbrook) ja Kelly Wade (Michelle Glavan).

Matkan aikana ilmaston lämpenemisen vaikutukset saavat Grönlannissa sijaitsevan jäätikön romahtamaan aiheuttaen tuhoisan tsunamin, joka lähettää jäävuoren suoraan kohti Titanic II:ta. Se murskaa laivan tyyrpuurin kyljen aiheuttaen tuhoisaa painetta laivan turbiineihin. Laivan omistaja Hayden Walsh ja Amy pelastavat kaapin alle jääneen Kellyn. Laiva alkaa upota keula edellä Atlantin valtamereen. Samalla kun ihmiset taistelevat nousevaa vettä vastaan, turbiinit räjähtävät, tappavat muun muassa kapteeni Will Howardin (D.C. Douglas) ja sytyttävät keskilaivan tuleen. Hayden kieltäytyy nousemasta helikopteriin. Hän, Amy ja Kelly päätyvät alakansille. He tulevat ison oven luokse. Hayden yrittää avata sen kirveellä. Amy pääsee läpi ovesta, mutta kirves pettää ja Kellyn yrittäessä läpi ovi sulkeutuu surmaten Kellyn sen väliin.

Toinen jäätikön romahdus aiheuttaa uuden tsunamin, joka kiepauttaa laivan ylösalaisin hukuttaen suurimman osan yhä laivassa olevista matkustajista ja surmaa pelastusveneissä olevat matkustajat. Laiva täyttyy vedellä ja uppoaa. Amy ja Hayden päätyvät nopeasti täyttyvään keltaiseen laatikkoon, joka nojaa seinää vasten. Hayden sanoo Amylle, että hän hukkuu laivan mukana. Hayden antaa nopeasti Amylle ainoan sukelluspuvun, joka pelastaa Amyn. Amy palaa pelastamaan Haydenin pinnalle, mutta tämä on jo ehtinyt hukkua. Ensimmäisen Titanicin varjo ei väisty.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Shane Van Dyke  … Hayden Walsh  
 Marie Westbrook  … Amy Maine  
 Bruce Davison  … James Maine  
 Brooke Burns  … Kim Patterson  
 Michelle Glavan  … Kelly Wade  
 Carey Van Dyke  … Ensimmäinen perämies Elmer Coolidge  
 D.C. Douglas  … Kapteeni Will Howard  
 Dylan Vox  … Toinen perämies Dwayne Stevens  
 Wittly Jourdan  … Elijia Stacks  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kuvattiin RMS Queen Marylla, joka esitti SS Titanic II:ta.

Titanic II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiinassa CSC Jinglingin telakalla suomalaisyhtiö rakentaa oikean Titanic II:n jonka oli tarkoitus valmistua vuonna 2018. Projekti on viivästynyt.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sharon Waxman: Cannes: The Asylum Makes Steady Profit on … ‘Titanic II’ The Wrap. 13.5.2010. thewrap.com. Viitattu 16.5.2017. (englanniksi)
  2. Titanic II (2010) Dread Central. 25.8.2010. dreadcentral.com. Viitattu 16.5.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.