Shane Van Dyke

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shane Van Dyke
Henkilötiedot
Syntynyt28. elokuuta 1979
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja
Aiheesta muualla
Kotisivu

Shane Van Dyke (s. 28. elokuuta 1979) on yhdysvaltalainen televisio- ja elokuvanäyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja.[1]

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shane Thomas Van Dyke on Mary (Carey) Van Dyken ja näyttellijä Barry Van Dyken (Airwolf, Lemmenlaiva, Diagnoosi: Murha) poika ja viihdetaiteilija Dick Van Dyken (The Dick Van Dyke Show, Maija Poppanen, Chitty Chitty Bang Bang, Night at the Museum) pojanpoika. Hänellä on kaksi veljeä Wes ja Carey sekä sisko Taryn Van Dyke.

Van Dyken näyttelijäura alkoi hänen valmistuttuaan High Schoolista, kun hän osallistui Moorpark Collegen teatteriohjelmaan Kaliforniassa. Televisiouransa hän aloitti lääketieteen opiskelija Alex Smithin roolissa Diagnoosi: Murha -sarjassa, esiintyen kaikkiaan 14 jaksossa. [1][2] Vuonna 2002 hän esiintyi Annie-musikaalissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosia myöhemmin hänen esiinnyttyä Diagnoosi: Murha -sarjassa, Van Dyke työskenteli muille televisio-ohjelmille mukaan lukien pitkäkestoisessa saippuaoopperassa Kauniit ja rohkeat ja niin kuin itsenäisessä elokuvassa Arizonan kesä.

2007 kesällä, Shane palasi hänen isoisänsä ja isänsä kanssa Hallmark kanavan alkuperäiseen elokuvaan nimeltään Murha 101. Samaan aikaan hän aloitti Hallmarkin minisarjoja, Shark Swarm, päinvastoin John Schneider ja Daryl Hannah.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Shane Van Dyke Tv.com. Arkistoitu 4.6.2010. Viitattu 17.11.2019.
  2. Shane Van Dyke Metacritic.com. Viitattu 17.11.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Shane Van Dyke