Three Flavours Cornetto trilogy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Three Flavours Cornetto trilogy (joskus myös Cornetto trilogy tai Blood and Ice Cream trilogy[1]; suom. Cornetto-trilogia) on kolmen brittiläisen komediaelokuvan sarja, jotka on ohjannut Edgar Wright, käsikirjoittanut Wright yhdessä Simon Peggin kanssa ja tuottanut Nira Park.

Trilogiaan kuuluvat vuoden 2004 romanttinen zombie-elokuva Shaun of the Dead, vuoden 2007 poliisielokuva Hot Fuzz ja vuoden 2013 pubikierroksesta kertova tieteiselokuva The World's End.[2] Elokuvissa on myös suurelta osin samat näyttelijät, ja niiden pääosissa ovat Simon Pegg ja Nick Frost.

Wright, Pegg ja Frost vuonna 2013.

Trilogian nimen alkuperä on vitsissä, jonka elokuvien tekijät kertoivat kun toimittaja kysyi heiltä Shaun of the Dead- ja Hot Fuzz -elokuvissa nähdyistä Cornetto-jäätelöistä. Se on viittaus puolalaisen ohjaaja Krzysztof Kieslowskiin niin sanottuun trikolorisarjaan Kolme väriä (1993–1994).[3] Shaun of the Deadissa jäätelö on punainen ja mansikanmakuinen, Hot Fuzzissa sininen klassikkomaku ja The World's Endissa vihreä ja maultaan minttu-suklaa.[1][4]

Jokaisessa elokuvassa nähdään Cornetto-jäätelö ja kuullaan musiikkia hedelmäpelistä Ooh Aah Dracula. Elokuvia yhdistää myös jokaisessa oleva kohtaus, jossa hypätään aidan yli huonoin lopputuloksin.[1] Wright on myös todennut elokuvien yhdistävän ihmissuhdekomedian zombielokuvaan, poliisielokuvaan ja tieteiselokuvaan.[3]

Trilogian näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Näyttelijä Shaun of the Dead Hot Fuzz The World's End
Simon Pegg Shaun Nicolas Angel Gary King
Nick Frost Ed Danny Butterman Andy Knightley
Julia Deakin Yvonnen äiti Mary Porter Hotellin omistaja
Reece Shearsmith Mark Androidi
Michael Smiley Tyres Rev. Green
Peter Serafinowicz Pete Kodinomistaja
Martin Freeman Declan Lontoon poliisin ylikonstaapeli Oliver Chamberlain
Bill Nighy Phillip Lontoon poliisin ylikomisario Verkko
Rafe Spall Noel Andy Cartwright Kodinostaja
Patricia Franklin Vanhapiika Annette Roper Yläkerran nainen
David Bradley Arthur Webley Basil
Paddy Considine Andy Wainwright Steven Prince
Alice Lowe Tina Kodinostaja
Nicola Cunningham Mary Potilas
  1. a b c Andrew Collins: Simon Pegg: The World’s End is $4 million shy of double what Hot Fuzz cost Radio Times. 13.7.2013. Viitattu 10.9.2016. (englanniksi)
  2. Ben Child: Just one more Cornetto trilogy: Simon Pegg and Edgar Wright set for reunion The Guardian. 20.8.2014. Viitattu 10.9.2016. (englanniksi)
  3. a b Peter Howell: Edgar Wright: Crawling toward the apocalypse, and a sweet finish The Star. 23.8.2013. Viitattu 10.9.2016. (englanniksi)
  4. Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost Might Finally Finish Up Their Ice Cream Trilogy I Watch Stuff. 12.12.2011. Viitattu 10.9.2016. (englanniksi)