Hedelmäpeli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hedelmäpeli

Hedelmäpeli on eräs rahapeliautomaattien muoto. Klassisessa hedelmäpelissä yritetään saada kolme samaa kuviota samaan vaakasuoraan linjaan, jolloin kuvioista riippuen voittaa jonkinlaisen summan rahaa. Yleensä linjoja on vain yksi, mutta joissakin versioissa voittolinjoja on useampia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hedelmäpelit saapuivat Suomeen 1960-luvulla, ja ensimmäiset kolikkopelit löytyivät Linnanmäen huvipuistosta. Suomi oli kuitenkin hieman jäljessä, sillä pelin oli kehittänyt saksalainen Charles Fey asuntonsa kellarissa jo vuonna 1887.

Vuosien saatossa on hedelmäpelikoneesta nähty erilaisia versioita ja nykyään myös internetistä löytyy nettikasinoita, joilla on suuri valikoima erilaisia hedelmäpelejä.  

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hedelmäpelit ovat suhteellisen helppokulkuisia ja kaikkien perusidea on sama, vaikka nykypäivänä peleistä onkin kehitetty erilaisia muotoja ja erikoisia teemapelejä.

Pelaaja laittaa rahan koneeseen, painaa nappia tai vetää vipua ja kiekot lähtevät pyörimään ruudulla. Pienen ajan kuluttua ne pysähtyvät itsekseen ja mikäli yhdellä (tai joissakin pelimuodoissa useammalla) rivillä on sama kuvio, pelaaja voittaa. 

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.