The Living End

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhtyettä. The Living End käsittelee elokuvaa.
The Living End
{{{kuvateksti}}}
{{{kuvateksti}}}
Tiedot
Toiminnassa 1994
Tyylilaji psychobilly, punk rock, alternative rock
Kotipaikka Australia
Laulukieli englanti
Jäsenet

Chris Cheneykitara, laulu
Scott Owenkontrabasso, laulu
Andy Strachanrummut, laulu

Entiset jäsenet

Travis Demsey, rummut (1996-2002
Joe Piripitzi, rummut (1994–1996)

Levy-yhtiö

Dew Process2007
Deck Cheese, 2007–2008
Adeline Records/EastWest, 2006
EMI2003–2007
Modular Records1998–2003
Rapido1996–1998
omakustanne1994–1996

[thelivingend.com Kotisivut]

The Living End on australialainen rockyhtye, joka on peräisin Melbournesta. Yhtye perustettiin 1994 ja nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Chris Cheney, Scott Owen ja Andy Strachan. Yhtye nousi julkisuuteen 90-luvun lopulla tuplasinglen "Second Solution/Prisoner of Society" julkaisun jälkeen.

Tähän päivään mennessä yhtye on julkaissut viisi studioalbumia ja yhden singlekokoelman Australiassa. Näistä kaksi ovat nousseet Australian levymyyntilistoilla. He ovat myös saavuttaneet huomioitavaa suosiota Yhdysvalloissa sekä Euroopassa.

Tyyli ja vaikutteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Cheney pitää 1950-luvun rock-musiikkia suurimpana vaikuttajanaan ja ensimmäisenä musiikillisena rakkautenaan. Yhtyeen tyyli perustuikin aluksi juuri siihen. Australiassa 80-luvulla tehty rock on toisena suurena vaikuttajana, koska yhtyeen jäsenet kertovat kasvaneensa siihen ja arvostaneensa sitä. 1980-luvun rockabilly-yhtye Stray Cats inspiroi Scott Owenia käyttämään kontrabassoa, kun yhtye päätti aloittaa musiikin tekemisen. Muita vaikutteita yhtye on ottanut The Reverend Horton Heatilta ja Eddie Cochranista.

Yhtye myös pitää pohjanaan punk-ideologiaa, viitaten Iggy Popiin, The Who:hon and The Jamiin yhtyeinä, jotka jakavat heidän kanssaan samat periaatteet: ympäröivästä yhteisöstä huomioiden tekemisen. Heitä on myös verrattu 1990-luvun punkin uudelleensynnyttäjään Rancidiin. Yhtye ei kuitenkaan pidä itseään punk-yhtyeenä, enemmän rock-yhtyeenä, joka on ottanut vaikutteita punkista.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]