The Last Ninja

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Last Ninja
LastNinja-c64 cover01.jpg
Kehittäjä System 3, Eclipse
Julkaisija System 3, Activision, Superior Software
Julkaisuaika 1987, 1988, 1990
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Commodore 64, Apple II, MS-DOS, Atari ST, Amiga
Tallennusväline C-kasetti, levyke, pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Last Ninja on isometrisestä kuvakulmasta kuvattu toimintaseikkailu, jonka kehitti ja julkaisi System 3 vuonna 1987 Commodore 64 -tietokoneelle. System 3 julkaisi pelille myöhemmin myös jatko-osia: Last Ninja 2: Back With A Vengeance (1988), Last Ninja Remix (1990) sekä Last Ninja 3: Real Hatred Is Timeless (1991).

The Last Ninja oli myydyin alkuperäinen C64-peli. Yksistään Euroopassa C64-versio myi yli 750 000 kappaletta ja kansainvälisesti kaikki alustat huomioon ottaen myynti ylitti 2 000 000 kappaletta[1].

Peli ilmestyi vuonna 1987 myös Apple IIGS -tietokoneelle ja vuonna 1988 Atari ST:lle ja MS-DOS-käyttöjärjestelmälle. Vuonna 1990 peli julkaistiin Amigalle nimellä Last Ninja Remix.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokea ylittämässä

The Last Ninja on yhdistelmä seikkailua, ongelmanratkontaa sekä taistelua. Pelin päähenkilön Armakunin päämääränä on matkata pahan shōgun Kunitokin palatsiin, tuhota hänet ja löytää sekä pelastaa pyhät kirjoitukset. Mitä lähemmäksi palatsia Armakuni pääsee, sitä haastavammiksi Kunitokin apurit käyvät.

Pelatessa ruudulla näkyy vihollisen energia sekä pelaajan keräämät esineet ruudun oikeassa laidassa. Oma energia näkyy ruudun alalaidassa. Maailma on kuvattu isometrisestä kuvakulmasta ja pelaaja voi liikkua kahdeksaan eri suuntaan. Liikkeet toimivat sen mukaan mihin Armakuni katsoo mutta pelaajan on pysyttävä ennaltamääritetyllä tiellä - esimerkiksi nurmikolle ei voi astua. Pelaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja tarkkuutta ansoja ja maaston kuolettavia paikkoja väistellessä. Peli sisältää monia C64-pelaajille legendaarisia hyppelykohtauksia esimerkiksi joella olevien kivien yli. Mikäli kivistä hyppää ohi, kuolema korjaa saman tien. Välillä pelaaja saattaa törmätä Buddha-temppeleihin, joissa kumartumalla saa vinkkejä siitä mitä seuraavaksi pitäisi tehdä edetäkseen pelissä. Monet etenemisen kannalta kriittiset esineet on piilotettu puihin ja pensaisiin ja välähtävät pikaisesti pelaajan astuessa paikkaan jossa ne sijaitsevat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Studio 3 - Our History

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]