The Dream Team (piraattiryhmä)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
TDT:n Amberstar-peliin tekemä cracktro vuodelta 1992. Kuvassa näkyvä hahmo on jäljennös Iron Maidenin The Trooper -singlen kannessa olevasta yhtyeen Eddie-maskotista.

The Dream Team (TDT) oli PC-pelien parissa toiminut kräkkeriryhmä. 1990-luvun alkupuolella se oli pari vuotta yksi aktiivisimmista PC-pelien kopiosuojauksia murtaneista piraattiryhmistä.

TDT:n historia alkoi ilmeisesti Kaos-nimisestä demoryhmästä Ruotsissa vuonna 1988.[1] Seuraavana vuonna nimensä The Dream Teamiksi muuttanut ryhmä ryhtyi murtamaan kopiosuojauksia noin vuonna 1990 yhdysvaltalaisen The Humble Guysin inspiroimana. 1990-luvun alussa se oli hetken aikaa liitossa muun muassa Tristar & Red Sector Incorporatedin ja Amiga-ryhmä Skid Row'n kanssa.[1] Lähinnä eurooppalaisista ja yhdysvaltalaisista jäsenistä koostunut TDT oli todennäköisesti aktiivisimmillaan vuosina 1992–1993. Tämän jälkeen sen toiminta alkoi hiipua, kun ryhmän johtohahmo, Hard Core, halusi lopettaa ja keskittyä elämäänsä.[1] Hard Coren jätettyä TDT:n vuonna 1994 muutamat sen jäsenet yrittivät pitää toimintaa yllä, mutta parin vuoden sisällä TDT käytännössä katosi.

  1. a b c The Dream Team Defacto2. Arkistoitu 12.6.2010. Viitattu 19.8.2009.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.