Tetris Effect

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tetris Effect
Kehittäjä Resonair
Julkaisija Enhance, Inc.
Jakelija Epic Games Store, PlayStation Store ja Nintendo eShop
Ohjaaja Tetsuya Mizuguchi
Pelimoottori Unreal Engine 4
Julkaistu 9. marraskuuta 2018
Lajityyppi pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta PlayStation 4
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tetris Effect on japanilaisen Resonairin kehittämä pulmapeli, joka julkaistiin 9. marraskuuta 2018 yksinoikeudella PlayStation 4:lle.[1] Peli on yhteensopiva PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslasien kanssa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samalla tavalla kuin Tetriksessä, on pelissä tarkoitus kerätä pisteitä pudottelemalla neljästä laatikosta koostuvia palikoita (eli tetrominoja) ja koittaa muodostaa niistä vaakasuoria rivejä. Kun rivin saa kokonaiseksi, se poistetaan. Mitä enemmän rivejä täytät kerralla, sitä enemmän pisteitä saat. Pelissä on nyt mukana eri teemoja ja musiikkeja. Uusi ”Zone”-mekanismi antaa pelaajien mahdollisuuden laittaa monta tetrominoa kerrallaan, mikä antaa pelaajille mahdollisuuden muodostaa yli 18 linjaa, tätä kutsutaan nimellä ”perfectris”.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tetris Effectin kehitys kesti kuusi vuotta.[2] Tetriksen nimi tulee ”Tetris Effect” -tapahtumasta, jossa ihminen näkee tetrominoja putoilevan silmien edessä Tetriksen pitkän pelaamisen jälkeen. Pelin ohjaaja Tetsuya Mizuguchi oli ilmoittanut, että jo pitkän aikaan hän oli halunnut kehittää musiikkiteemaista Tetris-peliä. Electronic Artsin lisenssit olivat kuitenkin estäneet tämän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]