Teemasivu:Koripallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
muokkaa  

Koripallon teemasivu

Tervetuloa koripallon teemasivulle! Täältä löydät Wikipedian koripallosta kertovaa sisältöä yhdelle sivulle koottuna. Pääset selaamaan artikkeleja alta tai Koripalloluokasta. Jos haluat auttaa, voit täyttää koripalloaiheisen artikkelitoiveen. Parannusehdotuksia voit esittää keskustelusivulla.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Korihait on Hyvä Artikkeli.
Korihait on Hyvä Artikkeli.

Korihait (ent. Uudenkaupungin Urheilijat, UU) on uusikaupunkilainen koripalloseura, jonka edustusjoukkue pelaa Suomen Korisliigassa. Korisliigan edustusjoukkueen lisäksi seuralla on myös juniori-, nais- ja ikämiestoimintaa. Joukkueen kotikenttä on Pohitullin palloiluhalli.

Seura on voittanut yhden Suomen mestaruuden, minkä lisäksi se on osallistunut lukuisia kertoja kansainvälisiin koripallosarjoihin. Suurimman osan menestyksistään seura on saavuttanut nimellä Uudenkaupungin Urheilijat. Uudenkaupungin Urheilijat meni konkurssiin vuonna 1994, minkä jälkeen seura jatkoi toimintaansa nimellä Korihait. Noustuaan pääsarjaan 1980-luvulla joukkue on pudonnut alemmalle sarjatasolle ainoastaan yhdeksi kaudeksi.

muokkaa  

Tiesitkö, että...

muokkaa  

Artikkelitoiveet

Seuraavista aiheista on toivottu artikkelia: Teemasivu:Koripallo/Artikkelitoiveet

Voit auttaa myös laajentamalla koripallotynkiä tai osallistumalla Koripallo-Wikiprojektiin!
muokkaa  

Tulevia koripallotapahtumia

muokkaa  

Kuvapoiminta

Tal Brady juhlimassa vuoden 1977 Euroliigan voittoa.