Tapani Mäki

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tapani Mäki

Tapani Mäki (s. 1968 Janakkala) on Keski-Suomen maakuntavaltuuston PS-ryhmän puheenjohtaja, että Jyväskylän kaupunginvaltuuston PS-ryhmän puheenjohtaja. Lisäksi hän on Jyväskylän kaupungin tarkastuslautakunnan ja Jyväskylän Paviljonkisäätiön hallituksen jäsen sekä nimetty uskotuksi mieheksi.

Viime valtuustokautena Tapani Mäki oli Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen. Muita luottamuspaikkoja olivat jäsenyydet Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnassa, Sisä-Suomen poliisilaitoksen neuvottelukunnassa ja veteraaniasiain neuvottelukunnassa.

Mäen ansiotyö on myös politiikan saralla − hän on toisen kauden eduskunta-avustaja. Ensimmäisen kautensa hän toimi talousneuvos Kauko Tuupaisen ja nykyisin Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemen avustajana.

Ennen eduskuntatyöskentelyään Mäki on toiminut turvallisuusalan moniosaajana muun muassa poliisihallinnon, pelastusalan ja yksityisen turvallisuusalan eri tehtävissä. Hän kuuluu Suomen poliisijärjestöjen ammattiliittoon (Spjl). Tapani Mäki on toiminut aikaisemmin Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri ry:n puheenjohtajana ja myös Jyväskylän Perussuomalaisten puheenjohtajana. Poliittisena vaikuttajana hänet tunnetaan muun muassa maahanmuuttokriittisenä ja työntekijäportaan puolestapuhujana. Erityisen tärkeänä yhteiskunnallisessa keskustelussa hän pitää köyhien, sairaiden, lasten, yleisen turvallisuuden, sotaveteraanien ja eläkeläisten asioita.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]