Tapani Mäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tapani Mäki

Tapani Mäki (s. 1968 Janakkala) on Keski-Suomen maakuntavaltuuston PS-ryhmän puheenjohtajalähde?, että Jyväskylän kaupunginvaltuuston PS-ryhmän puheenjohtaja. Lisäksi hän on Jyväskylän kaupungin tarkastuslautakunnan ja Jyväskylän Paviljonkisäätiön hallituksen jäsen sekä nimetty kiinteistötoimitusten uskotuksi mieheksi.[1]

Viime valtuustokautenaselvennä Tapani Mäki oli Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen. Muita luottamuspaikkoja olivat jäsenyydet Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnassa, Sisä-Suomen poliisilaitoksen neuvottelukunnassa ja veteraaniasiain neuvottelukunnassa.

Mäen ansiotyö on myös politiikan saralla − hän on toisen kauden eduskunta-avustaja. Ensimmäisen kautensa hän toimi talousneuvos Kauko Tuupaisen ja nykyisin Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemen avustajana.[2]

Ennen eduskuntatyöskentelyään Mäki on toiminut turvallisuusalan moniosaajana muun muassa poliisihallinnon, pelastusalan ja yksityisen turvallisuusalan eri tehtävissä. Hän kuuluu Suomen poliisijärjestöjen ammattiliittoon (Spjl). Tapani Mäki on toiminut aikaisemmin Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri ry:n puheenjohtajana[2] ja myös Jyväskylän Perussuomalaisten puheenjohtajana. Poliittisena vaikuttajana hänet tunnetaan muun muassa maahanmuuttokriittisenä ja työntekijäportaan puolestapuhujana. Erityisen tärkeänä yhteiskunnallisessa keskustelussa hän pitää köyhien, sairaiden, lasten, yleisen turvallisuuden, sotaveteraanien ja eläkeläisten asioita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tapani Mäki Jyväskylän kaupunginvaltuusto. Viitattu 2.11.2019.
  2. a b Männistö, Mika: Esittelyssä piirien puheenjohtajat: Tapani Mäki/Keski-Suomi Perussuomalaiset. 2015. Viitattu 2.11.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]