Tanskalainen maajussi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tanskalainen maajussi
Bonderøven
Alkuperämaa Tanska
Verkko
Esitetty 2008 –
Tuotantokausia 9
Aiheesta muualla
IMDb

Tanskalainen maajussi on tanskalainen televisiosarja, alkuperäiseltä nimeltään Bonderøven, jota esitetään Tanskassa televisiokanavalla DR1. Alun perin ohjelmaa esitettiin kanavalla DR2, jossa se saavutti kanavan suurimpia katsojalukuja.lähde?

Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin Tanskassa ensimmäisen kerran 23. maaliskuuta – 11. toukokuuta 2008. Sarjaa on tehty yhdeksän kautta, joista viimeisin esitettiin DR1:llä 3. syyskuuta – 1. marraskuuta 2012.

Suomessa sarja tunnetaan nimellä Tanskalainen maajussi suomeksi ja En tvättäkta lantis ruotsiksi, ja sitä esitetään Yle Fem ja Yle TV2-kanavilla. Sarjaa esitetään Ruotsissa SVT:llä nimellä 100 procent bonde, Norjassa NRK1:llä nimellä Bondeknølen.

Sarja seuraa nuorta (s. 1983) Frank Erichseniä, joka ostaa vanhan maatilan läheltä Grenaassa ja ryhtyy toteuttamaan unelmaansa yksinkertaisesta maalaiselämästä ja omavaraisuudesta. Käsistään kätevä Frank käyttää mielellään vanhoja koneita ja menetelmiä. Frank ei ole kuitenkaan kokonaan siirtynyt vanhaan aikaan, vaan käyttää myös nykyaikaisia välineitä, kuten traktoria ja sähkötyökaluja. Frank kuvaa tavoitteitaan seuraavasti: ”tarkoituksena ei ole siirtyä kivikaudelle vaan pyrkiä tekemään asiat yksinkertaisemmin.”

Frank elää tilalla yhdessä puolisonsa Theresa Jessingin kanssa. Theresa valmistaa käsitöitä omassa yrityksessään.[1] Sarjan edetessä perheeseen syntyy ensin poika Johan vuonna 2008 ja tytär Alma vuonna 2010. Lemmikkinä tilalla elää siperianhusky Malik. Muita tilan eläimiä ovat lehmä, hevoset, vuohet, hanhet ja siat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.