Tanskalainen maajussi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tanskalainen maajussi on tanskalainen TV-sarja, alkuperäiseltä nimeltään Bonderøven, jota esitetään Tanskassa TV-kanavalla DR1. Alun perin ohjelmaa esitettiin kanavalla DR2 jossa se saavutti kanavan suurimpia katsojalukuja.

Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin Tanskassa ensimmäisen kerran 23.3.-11.5.2008. Sarjaa on tehty 9 kautta, joista viimeisin esitettiin DR1:llä 3.9.-1.11.2012.

Suomessa sarja tunnetaan nimellä Tanskalainen maajussi suomeksi ja En tvättäkta lantis ruotsiksi ja sitä esitetään Yle Fem ja Yle TV2-kanavilla. Sarjaa esitetään Ruotsissa SVT:llä nimellä 100 procent bonde, Norjassa NRK1:llä nimellä Bondeknølen.

Sarja seuraa nuorta (s. 1983) Frank Erichseniä joka ostaa vanhan maatilan läheltä Grenåta ja ryhtyy toteuttamaan unelmaansa yksinkertaisesta maalaiselämästä ja omavaraisuudesta. Käsistään kätevä Frank käyttää mielellään vanhoja koneita ja menetelmiä. Frank ei ole kuitenkaan kokonaan siirtynyt vanhaan aikaan, vaan käyttää myös nykyaikaisia välineitä, kuten traktoria ja sähkötyökaluja. Frank kuvaa tavoitteitaan seuraavaati: "tarkoituksena ei ole siirtyä kivikaudelle vaan pyrkiä tekemään asiat yksinkertaisemmin."

Frank elää tilalla yhdessä puolisonsa Theresa Jessingin kanssa. Theresa valmistaa käsitöitä omassa yrityksessään Sort Lakrids. Sarjan edetessä perheeseen syntyy ensin poika Johan vuonna 2008 ja tytär Alma vuonna 2010. Lemmikkinä tilalla elää siperianhusky Malik. Muita tilan eläimiä ovat lehmä, hevoset, vuohet, hanhet ja siat.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]