Tanskalainen maajussi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tanskalainen maajussi
Bonderøven
Frank Ladegaard Erichsen 2015
Frank Ladegaard Erichsen 2015
Tyyli tositelevisio
Alkuperämaa Tanska
Alkuperäiskieli tanska
Verkko
Esitetty 2008 –
Tuotantokausia 24
Aiheesta muualla
IMDb

Tanskalainen maajussi on tanskalainen televisiosarja, alkuperäiseltä nimeltään Bonderøven, jota esitetään Tanskassa televisiokanavalla DR1. Alun perin ohjelmaa esitettiin kanavalla DR2, jossa se saavutti kanavan suurimpia katsojalukuja.lähde?

Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin Tanskassa ensimmäisen kerran 23. maaliskuuta – 11. toukokuuta 2008. Sarjaa on tehty jo 30 kautta (-2024).

Suomessa sarja tunnetaan nimellä Tanskalainen maajussi suomeksi ja En tvättäkta lantis ruotsiksi, ja sitä esittää Yle Fem ja TV2. Sarjaa esitetään Ruotsissa SVT:llä nimellä 100 procent bonde, Norjassa NRK1:llä nimellä Bondeknølen.

Sarja seuraa nuorta (s. 1983) Frank Ladegard Erichseniä, joka ostaa vanhan maatilan läheltä Grenaassa ja ryhtyy toteuttamaan unelmaansa yksinkertaisesta maalaiselämästä ja omavaraisuudesta. Käsistään kätevä Frank käyttää mielellään vanhoja koneita ja menetelmiä. Frank ei ole kuitenkaan kokonaan siirtynyt vanhaan aikaan, vaan käyttää myös nykyaikaisia välineitä, kuten traktoria ja sähkötyökaluja. Frank kuvaa tavoitteitaan seuraavasti: ”tarkoituksena ei ole siirtyä kivikaudelle vaan pyrkiä tekemään asiat yksinkertaisemmin.”

Frank elää tilalla yhdessä puolisonsa Theresa Jessingin kanssa. Theresa valmistaa käsitöitä omassa yrityksessään.[1] Sarjan edetessä perheeseen syntyy ensin poika Johan vuonna 2008 ja tytär Alma vuonna 2010. Lemmikkinä tilalla eli pitkään siperianhusky Malik, joka kuoli 13-vuotiaana 20. kauden jaksossa 4. Muita tilan eläimiä ovat lukuisat kissat, lehmät, hevoset, vuohet, hanhet ja siat. 22. kauden jaksossa 7. tilalle tuli uusi perheenjäsen, labradorinnoutajan pentu Kajsa. 28. kauden jaksossa 4. tilalle tuli uusi hevonen, 3-vuotias pilkullinen Filippa, työhevosen Solveigin kaveriksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sort Lakrids (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.