Pyynikin koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pyynikin koulun rakennus Hämeenpuistosta.

Pyynikin koulu on Tampereella Kaakinmaan kaupunginosassa sijaitseva koulu, Tampereen Työväen Teatteria vastapäätä. Se on osa Wivi Lönnin koulua. Wivi Lönnin suunnittelema koulurakennus on valmistunut 1902 ja edustaa tyylilajiltaan jugendia.

Koulun nimi on historiassa vaihtunut useaan otteeseen. Koulu aloitti Tampereen Suomalaisena Tyttökouluna 1883–1916 ja jatkoi Tampereen tyttölukiona ja Tampereen tyttölyseona aina vuoteen 1973 asti. Koulun nimi muuttui Hämeenpuiston kouluksi vuosiksi 1976–1988 ja vuosina 1989–1991 Tampereen lyseon lukio toimi koulurakennuksessa, kun sen omaa rakennusta remontoitiin. Pyynikin koulun nimellä koulurakennus on palvellut vuoden 1991 syksystä alkaen.

Pyynikin koulua kutsutaan nykyään myös Pyynikin yläkouluksi.

Opetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynikin koulussa voi opiskella neljää kieltä, jotka ovat ruotsi, englanti, ranska ja kiina. Koulun ranskan kielen luokat, joita on yksi yhdelle luokka-asteelle, opiskelevat myös kemiaa, fysiikkaa, matematiikkaa, terveystietoa, uskontoa ja ATK:ta ranskaksi. Koulussa on myös musiikkiluokkia, joita on kaksi luokka-asteelle.

Pyynikin koulu tekee yhteistyötä Tampereen kansainvälisen koulun kanssa. Siellä järjestetään osa kotitalouden ja elämänkatsomustiedon opetuksesta sekä tekstiilityön opetus.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]