Tampere Maraton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tampere Maratonin lähtö ja maali sijaitsevat Ratinan stadionilla.
Ratinanrannan rantapromenadilla juostaan kunkin 10,5 km:n pituisen kierroksen alussa (kuvassa eteenpäin) ja loppuvaiheessa (vastakkaiseen suuntaan).

Tampere Maraton on Ratinan, Hatanpään ja Härmälän alueilla Pyhäjärven rannassa Tampereella järjestettävä juoksutapahtuma. Ennen vuotta 2014 juoksu tunnettiin nimellä Varala Maraton. Nykymuodossaan Tampere Maraton on järjestetty vuodesta 2014. Ajankohta on ollut elokuun loppu ja osallistujamäärä n. 1000.[1] Juoksumatkoina ovat maratonin lisäksi puolimaraton, 10 km, maratonviesti 4-henkisille joukkueille sekä minimaraton lapsille. Tapahtuman järjestäjä on Tampereen Maratonklubi (entinen Varalan Maratonklubi). Seura järjestää myös maratonkoulutusta, yhteislenkkejä ja säännöllisiä kuukausimaratoneja.

Tampere Maratonin edeltäjä Varala Maraton oli vuosittain Tampereella 2009-2013 järjestetty juoksutapahtuma. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Varalan Maratonklubi ja Varalan Urheiluopisto. Vuonna 2009 Varala Maraton juhlisti urheiluopiston 100-vuotista historiaa. Vuosina 2010-2013 reitti kiersi Pispalan ja Tahmelan maastossa paljolti Pyhäjärven rannan tuntumassa. Osallistujamäärä oli yleensä noin 500.

Tampere Maratonin reitti kulkee usean kilometrin osalta Pyhäjärven rannassa viehättävällä puistoalueella ohittaen Hatanpään kartanon päärakennuksen ja Hatanpään arboretumin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tampere Maraton / Etusivu tamperemaraton.fi. Viitattu 31.8.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]