Tammin Sursok

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tammin Pamela Sursok (s. 19. elokuuta 1983 Johannesburg) on Etelä-Afrikassa syntynyt australialainen näyttelijä ja laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten rooleistaan Dani Sutherlandina saippuasarjassa Home and Away, Colleen Carltonina Tunteita ja tuoksuja -sarjassa sekä Jenna Marshallina nuortensarjassa Valehtelevat viettelijät (eng. Pretty Little Liars). Vuonna 2005 hän julkaisi ainoan albuminsa Whatever Will Be. Hän on näytellyt mm. elokuvissa Aquamarine (2006), Rajattu maa (2009) ja Tyttö ja villivarsa 2 (2010).

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sursok syntyi Johannesburgissa, mutta muutti Sydneyyn Australiaan 4-vuotiaana. Hänen äitinsä on klassisesti koulutettu pianisti, joten Tammin kasvoi musikaalisessa ympäristössä. Nuorena hän harrasti näyttelemistä Sydneyn musiikkiteatterissa, jossa hän opiskeli lavaesiintymistä, tanssia ja laulua. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin draamaan ja puhetekniikkaan erikoistuneesta Trinity Collegesta. Hän kävi Ravenswood School for Girls-nimistä tyttökoulua Sydneyssä. Koulun päätettyään hän sai sivuosan australialaisesta saippuasarjasta Home and Away.

Vuonna 2006 Sursok muutti Los Angelesiin jatkaakseen näyttelijänuraansa, ja teki amerikkalaisen debyyttinsä elokuvassa Aquamarine. Hän sai myös Colleen Carltonin roolin saippuasarjasta Tunteita ja tuoksuja. Tästä roolista hän voitti Daytime Emmy -palkinnon parhaana nuorena draamasarjan näyttelijänä. Sursok jätti sarjan vuonna 2009 keskittyäkseen muihin projekteihin. Hän näytteli Nickelodeonin tv-musikaalissa Spectacular!, jolle lauloi soundtrackin. Lisäksi hän esiintyi kahdeksassa Hannah Montanan jaksossa. Sursok on esittänyt vuodesta 2010 lähtien Jenna Marshallin roolia amerikkalaisessa nuorten jännityssarjassa Valehtelevat viettelijät.

Sursok on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Sean McEwenin kanssa ja heillä on vuonna 2013 syntynyt tytär Phoenix.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.