Suomi–Chile-seura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chilen sotilasjuntan rikoksia tutkiva komissio kokoontumassa Dipolissa 28. maaliskuuta 1974. Kuvassa Lea Grundig ja Margot Mrozinski

Suomi–Chile-seura on suomalainen ystävyysseura, joka perustettiin 17. elokuuta 1973 ja merkittiin yhdistysrekisteriin 18. syyskuuta samana vuonna. Järjestön tehtävänä on ”tehdä tunnetuksi chileläistä kulttuuria ja yhteiskuntaa suomalaisille sekä lisätä kulttuurinvaihtoa maiden välillä”. Seura perustettiin auttamaan Chilen pakolaisia sekä sopeutumaan Suomeen että pitämään yhteyksiä Chileen. Seuran nykyinen puheenjohtaja on Eila Belila.[1]. Seuran puheenjohtajia ovat olleet muun muassa sitä perustamassa olleet Eino S. Repo, Jacob Söderman ja Tarja Halonen.

Viikkoa ennen Suomi–Chile-seuran perustamista sosiaalidemokraatit ja enemmistökommunistit perustivat Chile-seuran, jonka puheenjohtajaksi tuli Erkki Tuomioja. Chile-seura ja Suomi-Chile-seura eivät kyenneet yhdistymään ja Tuomiojan seura muutti nimensä Allende-seuraksi.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomi-Chile-seura: Yleistä (Arkistoitu – Internet Archive), viitattu 11.12.2007
  2. Risto Ahonen: Teinien taksvärkki (gradu) s. 114–115, verkossa: Luku 9. Valtakunnallinen taksvärkkitoimikunta –74 (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.