Sultan Ibragimov

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sultan Ibragimov
Tiedot
Oikea nimi Sultan-Ahmed Magomedsalihovitš Ibragimov
Lempinimi -
Painoluokka raskassarja
Maa  Venäjä
Syntymäaika 8. maaliskuuta 1975
Syntymäpaikka Kaspijsk, Dagestan
Otteluasento vasenkätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 24
Voitot 22
– tyrmäysvoitot 17
Tappiot 1
Ratkaisemattomat 1

Sultan Ibragimov (s. 8. maaliskuuta 1975 Kaspijsk, Dagestanin ASNT) on venäläinen nyrkkeilijä ja ammattilaisten entinen WBO-liiton raskaan sarjan maailmanmestari. Kansallisuudeltaan hän on Kaukasian avaari. Ibragimovin valmentajana toimii Jeff Mayweather.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ibragimov aloitti nyrkkeilyn harrastamisen vasta 17 vuoden iässä, mutta osoittautui pian huippulahjakkuudeksi. Seitsemän vuoden kuluttua nyrkkeilyuransa aloittamisesta hän voitti Venäjän amatöörimestaruuden, ja vuotta myöhemmin Sydneyn kesäolympialaisissa hän sijoittui hopealle kärsittyään loppuottelussa tappion kuubalaislegenda Felix Savónille.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2002 Ibragimov aloitti ammattilaisuransa ja muutti Yhdysvaltoihin. Ensimmäisessä ammattilaisottelussaan 25. toukokuuta hän tyrmäsi vastustajansa Tracy Williamsin kun ottelua oli ehtinyt kulua vain 79 sekuntia. Myös kolme seuraavaa vastustajaansa hän tyrmäsi ensimmäisessä erässä. Jatkettuaan hyviä otteitaan Yhdysvalloissa, teki hän kiertueen kotimaassaan Venäjällä ja voitti viidestä vastustajastaan neljä tyrmäyksellä. Palattuaan Yhdysvaltoihin hän voitti Najee Saheedilta WBO-liiton Aasian-mestaruustittelin ja puolusti mestaruuttaan entistä maailmanmestaria Al Colea, Zuri Lawrencea, Andy Samplea, Friday Ahunanyaa ja Lance Whitakeria vastaan.

Vuonna 2006 Ibragimov otteli vain kerran, Ray Austinia vastaan IBF-liiton haastajaottelussa, joka tuomittiin ratkaisemattomaksi. Huolimatta ottelun tuloksesta hän pääsi iskemään WBO-liiton maailmanmestaruudesta Shannon Briggsin kanssa. Ottelu oli määrä käydä vuoden 2007 maaliskuussa, mutta se siirrettiin kesäkuulle Briggsin sairastuttua keuhkokuumeeseen. Maaliskuussa hän voitti Javier Moran ensimmäisen erän teknisellä tyrmäyksellä. Maailmanmestaruusottelu käytiin 2. kesäkuuta, ja täydet 12 erää kestänyt kamppailu tuomittiin Ibragimovin voitoksi kaikin tuomariäänin. Hän puolusti mestaruuttaan pistevoitolla Evander Holyfieldiä vastaan 13. lokakuuta Moskovan Hodynka-areenalla. Viimeisessä ottelussaan Ibragimov hävisi tuomariäänin ottelun Wladimir Klitschkoa vastaan Madison Square Gardenilla. Ottelussa oli panoksena Ibragimovin WBO - liiton mestaruus ja Klitschkon IBF ja IBO liittojen mestaruusvyöt. Kamppailun myötä raskaaseensarjaan saatiin yleisesti tunnustettu raskaansarjan mestari.[1] Edellisen kerran kiistattomasta mestaruudesta ottelivat vuonna 1999 Evander Holyfield ja Lennox Lewis.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edeltäjä:
Shannon Briggs
WBO liiton raskaansarjan maailmanmestari
2007 – 2008
Seuraaja:
Volodymyr Klytško