Luettelo ammattilaisnyrkkeilyn hallitsevista maailmanmestareista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo nyrkkeilyn neljän suurimman ja arvostetuimman ammattilaisliiton tunnustamista tämänhetkisistä maailmanmestareista.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

WBA, WBC, IBF ja WBO ovat neljä suurinta maailmanlaajuista ja yleisesti tunnustettua ammattilaisnyrkkeilyjärjestöä.

Vuonna 1921 perustettu WBA-liitto laskee nyrkkeilijän "kiistattomaksi mestariksi" (engl. undisputed), mikäli tällä on hallussaan kahden suuren liiton tunnustama maailmanmestaruus.

WBC-liitolla on normaalien mestaruusotteluiden lisäksi käytäntö, jolla ottelija voidaan julistaa "emeritusmestariksi". Ko. titteli on elinikäinen ja sen voi saada liiton johtokunnan kahden kolmasosan enemmistöpäätöksellä. WBC:n emeritusmestareita ovat Lennox Lewis, Vitali Klytško, Roy Jones Jr, Bernard Hopkins (kunniatohtori mestari), Mikkel Kessler, Sergio Gabriel Martínez, Floyd Mayweather Jr (supreme-mestari), Kostya Tszyu, Manny Pacquiao, Danny García, Érik Morales, Toshiaki Nishioka, Vic Darchinyan ja Édgar Sosa.

WBO-liitto on varsinaisten mestaruuksien lisäksi myöntänyt "supermestari"-tittelin seuraaville ottelijoille: Volodymyr Klytško, Marco Huck, Sergei Kovaljov, Bernard Hopkins, Joe Calzaghe, Kelly Pavlik, Saúl Álvarez, Óscar De La Hoya, Timothy Bradley Jr, Manny Pacquiao, Juan Manuel Márquez, Juan Díaz, Marco Antonio Barrera, Fernando Montiel, Jorge Arce, Omar Andrés Narváez, Donnie Nietes ja Iván Calderón. Joulukuun 8. päivänä 2012 Juan Manuel Márquez on nimetty "Vuosikymmenen ottelijaksi", joka on WBO:n erityinen vyö, kun pelaajan Manny Pacquiao KO kuuden kierrosta.selvennä

The Ring ei ole nyrkkeilyjärjestö, vaan arvostettu nyrkkeilylehti, joka on pitänyt vuodesta 1933 lähtien omaa listaansa maailmanmestareista. Vuonna 2002 The Ring loi oman puolueettoman maailmanmestaruusjärjestelmänsä. Lehti laskee mestariksi ottelijan, joka voittaa hallitsevan mestarin tai joka voittaa ykkös- ja kakkoshaastajan. Toisin kuin nyrkkeilyliitot, The Ring ei ota ottelijoilta mestaruuksia pois elleivät nämä häviä mestaruusottelua, lopeta uraansa tai vaihda painoluokkaa.

Hallitsevat maailmanmestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(päivitetty 9. joulukuuta 2017)

Painoluokka WBA WBC IBF WBO The Ring
Raskassarja, yli 90,7 kg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Anthony Joshua (WBA:n supermestari)
Syyrian lippu Manuel Charr
Yhdysvaltain lippu Deontay Wilder Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Anthony Joshua Uuden-Seelannin lippu Joseph Parker Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Tyson Fury
Alempi raskassarja 90,7 kg Venäjän lippu Denis Lebedev (WBA:n supermestari)
Kuuban lippu Yunier Dorticos
Latvian lippu Mairis Briedis Venäjän lippu Murat Gassiev Ukrainan lippu Oleksandr Usyk Avoin
Raskas keskisarja 79,4 kg Venäjän lippu Dmitry Bivol Kanadan lippu Adonis Stevenson Venäjän lippu Artur Beterbiev Venäjän lippu Sergey Kovalev Avoin
Ylempi keskisarja 76,2 kg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu George Groves (WBA:n supermestari)
Saksan lippu Tyron Zeuge
Yhdysvaltain lippu David Benavidez Yhdysvaltain lippu Caleb Truax
Yhdysvaltain lippu Andre Dirrell (tilapäinen)
Meksikon lippu Gilberto Ramírez Avoin
Keskisarja 72,6 kg Kazakstanin lippu Gennadi Golovkin (WBA:n supermestari)
Japanin lippu Ryota Murata
Kazakstanin lippu Gennadi Golovkin Kazakstanin lippu Gennadi Golovkin Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Billy Joe Saunders Meksikon lippu Saúl Álvarez
Ylempi välisarja 69,9 kg Yhdysvaltain lippu Erislandy Lara (WBA:n supermestari)
Argentiinan lippu Brian Carlos Castaño
Yhdysvaltain lippu Jermell Charlo Yhdysvaltain lippu Jarrett Hurd Yhdysvaltain lippu Sadam Ali Avoin
Välisarja 66,7 kg Yhdysvaltain lippu Keith Thurman (WBA:n supermestari)
Avoin
Yhdysvaltain lippu Keith Thurman Yhdysvaltain lippu Errol Spence Jr Australian lippu Jeff Horn Avoin
Ylempi kevytsarja 63,5 kg Avoin Yhdysvaltain lippu Terence Crawford Venäjän lippu Sergey Lipinets Avoin Yhdysvaltain lippu Terence Crawford
Kevytsarja 61,2 kg Venezuelan lippu Jorge Linares Yhdysvaltain lippu Mikey García Yhdysvaltain lippu Robert Easter Jr Avoin Venezuelan lippu Jorge Linares
Ylempi höyhensarja 59,0 kg Puerto Ricon lippu Alberto Machado Meksikon lippu Miguel Berchelt Japanin lippu Kenichi Ogawa Ukrainan lippu Vasyl Lomatšenko Avoin
Höyhensarja 57,2 kg Meksikon lippu Leo Santa Cruz (WBA:n supermestari)
Meksikon lippu Abner Mares
Puerto Ricon lippu Jesus M Rojas (tilapäinen)
Yhdysvaltain lippu Gary Russell Jr Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lee Selby Meksikon lippu Óscar Valdez Avoin
Ylempi kääpiösarja 55,3 kg Yhdysvaltain lippu Daniel Román
Meksikon lippu Moises Flores (tilapäinen)
Meksikon lippu Rey Vargas Japanin lippu Ryosuke Iwasa Yhdysvaltain lippu Jessie Magdaleno Avoin
Kääpiösarja 53,5 kg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ryan Burnett (yhdistynyt mestari)
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jamie McDonnell
Meksikon lippu Luis Nery Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ryan Burnett Etelä-Afrikan lippu Zolani Tete Japanin lippu Shinsuke Yamanaka
Ylempi kärpässarja 52,2 kg Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Khalid Yafai Thaimaan lippu Wisaksil Wangek Filippiinien lippu Jerwin Ancajas Japanin lippu Naoya Inoue Avoin
Kärpässarja 50,8 kg Avoin Japanin lippu Daigo Higa Filippiinien lippu Donnie Nietes Japanin lippu Sho Kimura Avoin
Alempi kärpässarja 49,0 kg Japanin lippu Ryoichi Taguchi Japanin lippu Ken Shiro Filippiinien lippu Milan Melindo Puerto Ricon lippu Ángel Acosta Avoin
Korsisarja 47,6 kg Thaimaan lippu Thammanoon Niyomtrong Thaimaan lippu Chayaphon Moonsri Japanin lippu Hiroto Kyoguchi Japanin lippu Ryuya Yamanaka Avoin