Strategic Simulations

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Strategic Simulations, Inc.
Perustettu 1979
Perustaja Joel Billings
Toimiala videopeliteollisuus

Strategic Simulations, Inc. (SSI) oli yhdysvaltalainen tietokonepelien julkaisija, joka julkaisi yli sata peliä vuodesta 1979 lähtien. Yhtiön perusti Joel Billings.[1]

SSI keskittyi etenkin sota- ja strategiapeleihin ja myöhemmin fantasiaroolipeleihin ja simulaattoreihin. Pääosa ensimmäisistä julkaistuista peleistä oli tarkoitettu Apple II -koneelle, mutta myös Commodore 64 ja TRS-80 -pelejä julkaistiin lukuisia. Myöhemmin alustaksi tulivat Atari ST, Amiga, MS-DOS ja Windows.

Vuonna 1987 SSI sai Tactical Studies Rulesilta (TSR) lisenssin Dungeons & Dragons (AD&D)-peleihin ja julkaisi sarjassa noin 30 peliä alkaen Pool of Radiancesta vuonna 1988. SSI:llä oli myös Warhammer 40,000 -lisenssi.

SSI kehitti ja julkaisi AOL:n, Stormfront Studiosin ja AD&D-lisenssihaltijan TSR:n kanssa 1991 Neverwinter Nights -roolipelin, joka oli ensimmäinen graafinen monen pelaajan verkkoroolipeli. Peli toimi vain AOL:n palvelussa ja käytti samaa Gold Box -pelimoottoria kuin SSI:n AD&D-pelit.

Vuonna 1994 yhtiö julkaisi suuren suosion saavuttaneen Panzer General -pelin, jolle luotiin lähes kymmenen jatko- tai rinnakkaisosaa (Allied General, Pacific General, Fantasy General, Panzer General II, jne.) Vuonna 1995 julkaistiin Steel Panthers -peli, joka sai kaksi jatko-osaa.

SSI:n julkaisemia simulaattoreita olivat mm. Silent Hunter ja Silent Hunter II sekä Su-27 Flanker ja Flanker 2.0.

SSI:n osti 1994 Mindscape, sittemmin Mattel ja vuonna 2001 Ubisoft. Ubisoft on luopunut nimen käytöstä.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiön ensimmäinen julkaisu oli Computer Bismarck vuonna 1980.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]