Stacking

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stacking
Kehittäjä Double Fine Productions
Julkaisija THQ
Suunnittelija Lee Petty
Julkaistu 9. helmikuuta 2011
Lajityyppi pulmapeli, seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E10+
PEGI: 7
Alusta PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Stacking on Double Fine Productionsin kehittämä ja THQ:n julkaisema seikkailu- ja pulmapeli. Costume Questin tavoin Stacking on ladattava peli, jonka Double Fine kehitti yhtäaikaisesti Brütal Legendin kanssa. Peli julkaistiin helmikuussa 2011 Xbox 360 -konsolin Xbox Live Arcade -latauspalveluun ja PlayStation 3:n PlayStation Networkiin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stackingin perusidea perustuu sisäkkäin kasattavien maatuska-nukkejen käyttöön erilaisten ongelmien ratkaisemisessa. Pelaaja ohjaa pienintä nukkea, Charlie Blackmorea, joka yrittää vapauttaa perheensä pakkotyöstä. Charlie voi hypätä itseään täsmälleen yhtä kokoa isomman nuken sisään ja nukkejen kasaamista voi jatkaa siihen asti, kun suurin mahdollinen koko on saavutettu. Pelaajan on tarkoitus ratkoa erilaisia Charlien perheenjäsenten löytämiseen ja vapauttamiseen liittyviä pulmia. Pulmien ratkaisuissa käytetään erilaisten ja erikokoisten nukkejen erikoistaitoja.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stacking sai kriitikoilta positiivisen vastaanoton. Peliä kehuttiin etenkin sen graafisen ilmeen, humoristisen tarinan ja kaikentasoisille pelaajille sopivan vaikeustason ansiosta. Kritiikkiä peli sai lähinnä lyhyen kestonsa vuoksi. Pelin arvioiden pistekeskiarvo Metacritic-sivustolla on 84/100.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]