Stéphane Richelmi

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stéphane Richelmi vuonna 2011.

Stéphane Richelmi (s. 17. maaliskuuta 1990 Monte Carlo) on monacolainen moottoriurheilija. Hän on entisen MM-ralli kuljettajan Jean-Pierre Richelmin poika.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richelmi aloitti ajouransa Belgian Formula Renault 1.6-sarjassa vuonna 2006 sijoittuen sarjan 12:sta. Seuraavana vuonna hän siirtyi Eurocup Formula Renault 2.0-sarjaan, jossa ei kuitenkaan päässyt pisteille ja sijoittui 18:sta. Richelmi kilpaili samana vuonna kaksi kilpailua Italian Formula Renault-sarjassa. Vuonna 2008 Richelmi kilpaili Formula Renault 2.0 West European Cup-sarjassa, missä hän ei kuitenkaan saannut pisteitä ja jätti sarjan kesken kauden.

Richelmi Trident-tallin ratissa Monzassa vuonna 2011.

Vuonna 2008 Richelmi kilpaili myös Formula 3 Euroseries-sarjassa kuuden kilpailun ajan. Hänen paras sijoituksena oli 18:sta sija, minkä hän saavuttii ensimmäisessä kilpailussaan Barcelonassa. Vuonna 2009 Richelmi siirtyi kilpailemaan Britannian Formula 3-sarjaan. Hän keräsi neljä pistettä sijoittuen sarjan 19:sta. Richelmi ajoi samana vuonna myös Italian Formula 3-sarjaa. Siellä hän keräsi 92 pistettä ja sijoittui sarjan kuudenneksi. Kaudella 2010 hän sijoittui saman sarjan toiseksi ottaen neljä voittoa ja yhden paalupaikan. Vuonna 2011 Richelmi siirtyi kilpailemaan World Series by Renault-sarjaan, jossa hän sai kuusi pistettä. Samana vuonna Richelmi ajoi Monzassa kaksi kilpailua GP2-sarjassa tuuraten Belgiassa loukkaantunutta maanmiestään Stefano Colettia. Vuonna 2012 Richelmi ajoi täyden kauden GP2-sarjassa jatkaen Trident-tallissa. Hän saavutti yhden palkintosijan ja 25 pistettä sijoittuen sarjan 18:sta. Vuonna 2013 Richelmi jatkoi GP2-sarjassa DAMS-tallissa. Hän saavutti yhden paalupaikan ja yhden kakkossijan kauden aikana sijoittuen sarjan kahdeksanneksi. Vuonna 2014 Richelmi jatkoi GP2:ssa samassa tallissa. Hän otti ensimmäisen GP2-voittonsa kotiradallaan Monacon sprinttikilpailussa. Loppupisteissä hän sijoittui sarjan yhdeksänneksi.