Space Quest II

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Space Quest II
Kehittäjä Sierra Entertainment
Julkaisija Sierra On-Line
Suunnittelija Mark Crowe
Pelisarja Space Quest
Pelimoottori Adventure Game Interpreter
Julkaistu 14. marraskuuta 1987
Lajityyppi Seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta DOS, Apple IIGS, Mac OS, Amiga ja Atari ST
Jakelumuoto Levyke
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Space Quest II: Chapter II – Vohaul's Revenge (lyhyemmin Space Quest II: Vohaul's Revenge) on Sierra On-Linen julkaisema seikkailupeli, joka on julkaistu 14. marraskuuta 1987. Se on jatko-osa pelille Space Quest I: The Sarien Encounter.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Space Quest 2 aloitusnäkymä

Alkuperäisen pelin mukana tulee sarjakuvalehtinen jossa kerrotaan ensimmäisen pelin tapahtumista kuinka Roger Wilcosta tuli planeetta Xenonin sankari. Pelaaja saa myös tietoa ensimmäisen sarjan roistosta, Sludge Vohaulista, joka oli Sarienien hyökkäyksen takana avaruusalus Arcadalle.

Sankaristatuksestaan huolimatta Roger Wilco siirretään planeetta Xenonia kiertävälle avaruusasema Orbital Station 4:lle ja hänet ylennetään aseman pääsiivoojaksi. Avaruusasemalla Roger on vain lyhyen aikaa, kun hänet isketään tajuttomaksi noustuaan avaruusalukseen ja kaapataan Sludge Vohaulin kätyreiden toimesta.

Kun Rogeria kuljetetaan planeetta Labionin kaivoksille rangaistukseksi Sludgen alkuperäisten suunnitelmien estämisestä, keskeytyy matkanteko ilma-aluksella ja alus putoaa viidakkoon. Roger onnistuu pakenemaan ja selviydyttään Labionin viidakon vaaroista, saapuu hän Sludgen asteroiditukikohtaan. Hänen täytyy yksin estää Vohaulin julma juoni joka tähtää älyllisen elämän lopettamiseen planeetta Xenonilla miljoonilla kloonatuilla vakuutusasiamiehillä.

Pelin lopussa, Vohaulin asteroiditukikohta räjäytetään ja Roger pakenee pelastuskapselilla avaruuteen. Aluksessa hän asettuu nukkumaan kryokammioon horrostilaan, joka on alku seuraavalla pelisarjan osalle, Space Quest III: The Pirates of Pestulon.

Uusintaversio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Infamous Adventures ilmoitti vuonna 2007 tekevänsä Space Quest II pelin uudestaan samantyylisenä kuin muut VGA uusintaversiot. Infamous Adventures julkaisi uusintaversion pelistä uudenvuodenaattona 2011, joka sisälsi täydet äänipaketit ja lisämateriaalia. Peli on tällä hetkellä ladattavissa heidän kotisivuiltansa.[1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Luke Jenson: Infamous Adventures giving Wilco a facelift! 1.4.2007. Adventure Gamers.