Space Quest III

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Space Quest III
Kehittäjä Sierra Entertainment
Julkaisija Sierra On-Line
Suunnittelija Mark Crowe
Säveltäjä Bob Siebenberg
Pelisarja Space Quest
Pelimoottori Sierra's Creative Interpreter
Julkaistu 1989
Lajityyppi Seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta DOS, Mac OS, Amiga ja Atari ST
Jakelumuoto Levyke
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Space Quest III: The Pirates of Pestulon on vuonna 1989 Sierra On-Line -peliyhtiön julkaisema seikkailupeli ja kolmas peli Space Quest -pelisarjassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edellisessä pelisarjan osassa, Space Quest II -pelissä Roger Wilco pakeni pelastussukkulalla asteroidilta. Pelastussukkula jäi avaruuteen ajelehtimaan ja Roger jäi pelastussukkulan nukkumakammioon nukkumaan. Aikanaan avaruusromua keräävä automatisoitu kuljetusalus löytää Rogerin aluksineen ja ottaa aluksen talteen avaruusromuna. Roger herää pelastussukkulan sammuessa ja nukkumakammion avautuessa. Kuljetusaluksella hän joutuu varomaan siellä operoivaa robottia, korkeita pudotuksia ja murskainta. Onnistuttuaan korjaamaan romujen seasta löytyvän vanhan avaruusaluksen, pääsee hän poistumaan kuljetusalukselta.

Seikkailun aikana Roger vierailee eri paikoissa, kuten pikaruokapaikka Monolith Burgerissa, autioplaneetalla nimeltään Phleebhut ja Pestulonissa, vulkaanisen planeetta Ortegan kuulla. Autioplaneetalla hän törmää ongelmiin kun Arnoid the Annihilator (Arnold Schwarzeneggeriä muistuttava terminaattori) jahtaa häntä. Roger jätti edellisessä Space Quest II -pelissä tilaamaansa vihellyspillin maksamatta ja terminaattori lähetettiin hänen peräänsä perimään velkoja. Space Quest -pelisarjan tekijäkaksikko, Two Guys from Andromeda, on vangittuna mikä selviää Rogerille ja hänen täytyy pelastaa heidät.

Pelintekijäkaksikon on kaapannut ScumSoftin toimitusjohtaja Elmo Pug, joka on pakottanut heidät suunnittelemaan huonoja tietokonepelejä. Roger jää kiinni yrittäessään pelastaa heitä ja joutuu hän joutuu taistelemaan Elmo Pugia vastaan jättimäisellä robotilla. Kun Roger voittaa ottelun, pakenee hän pelintekijäkaksikon kanssa ja kuljettaa pelintekijät maapallolle, Sierra On-Linen presidentin Ken Williamsin tykö.

Teknisiä tietoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Space Quest III julkaistiin 24. maaliskuuta vuonna 1989 ja se käytti peliyhtiön varhaista SCI-pelimoottoria. Aikaisemmista Space Quest -peleistä poiketen tässä seikkailussa ei pelaaja enää pystynyt valitsemaan nimeä pelihahmolle pelin alussa ja pelihahmo tunnettiin tästä eteenpäin nimellä Roger Wilco.

Pelissä käytettiin Supertramp-yhtyeen rumpalin Bob Siebenbergin musiikkia ja peli oli ensimmäisiä jotka tukivat uutta Sound Blaster -äänikorttia. Digitaalisia äänitehosteita käytettiin Tandy-, Amiga- ja Macintosh-versioissa. Vaikka Space Quest III suunniteltiin käyttämään Sound Blasteria äänitehosteisiin, eivät IBM PC -käyttäjät päässeet kuulemaan niitä pelin mukana tulleen väärän ääniajurin takia. Tähän on saatavilla korjattu ääniajuri. Äänitehosteisiin kuuluu esimerkiksi Rogerin digitoitu puhe "Where am I?" pelin alussa hänen herätessään pelastussukkulan nukkumakammiossa.

PC-versiossa oli tuki tietokonehiirelle ja uusi, huomattavasti parannettu parseri. Hiiriohjaus oli kömpelöä eikä Roger päässyt esteiden ohi kuten Sierran myöhemmissä seikkailupeleissä joissa hahmot osaavat kiertää esteet. Tietokonehiiret olivat suhteellisen uusia tähän aikaan.

Astro Chicken[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Astro Chicken on pienoispeli joka löytyy Space Quest III -pelistä pikaruokapaikka Monolith Burgerissa. Pelissä avaruuskana yritetään saada laskeutumaan trampoliinille vahingoittumatta. Kun pelissä saavuttaa tarpeeksi korkeat pisteet, paljastuu salainen viesti jonka on jättänyt Two Guys from Andromeda -pelintekijäkaksikko.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]