Space Quest 1

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Space Quest:
Chapter I – The Sarien Encounter
Kehittäjä Sierra On-Line
Julkaisija Sierra On-Line
Jakelija Steam
Suunnittelija Mark Crowe ja Scott Murphy
Pelisarja Space Quest
Pelimoottori AGI
Julkaistu
  • lokakuu 1986
Lajityyppi Seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta DOS, Macintosh, Apple II, Apple IIGS, Amiga, Atari ST
Jakelumuoto Levyke ja digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Space Quest: Chapter I – The Sarien Encounter (lyhyemmin Space Quest I) on Sierra On-Linen julkaisema seikkailupeli.[1] Peli on julkaistu lokakuussa vuonna 1986. Tämä on Space Quest -sarjan ensimmäinen peli jota myytiin yli 100 000 kappaletta.

Space Quest oli Sierran ohjelmoijien Scott Murphyn ja Mark Crowen tuotosta. He olivat aiemmin työskennelleet muiden pelien parissa, mutta eivät vielä olleet suunnitelleet omia pelejä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä pelissä pelihahmolla ei ollut nimeä, mutta pelin alussa pelaajaa pyydettiin kirjoittamaan nimensä. Myöhemmissä peleissä Roger Wilco oli pelihahmon nimenä. Nimi on väännös englanninkielisen radioviestinnän sanoista "Roger, Will Comply".

Roger on siivousryhmän jäsen avaruusalus Arcadalla, missä on kokeellinen voimanlähde, jota kutsutaan Tähtigeneraattoriksi. Roger herää päiväunilta siivouskomerosta huomatakseen aluksen olevan pahojen Sarienien miehittämä. Kuolleen miehistön jäsenen taskusta löytämällään avainkortilla hän pääsee sukkulalla pakoon Arcdasta.

Sukkulalennon ja hätälaskun jälkeen Roger löytää itsensä aavikkoiselta planeetta Keronalta. Selvittyään aavikolta ja robottihämähäkistä, hänen täytyy tappaa Orat-niminen hirviömäinen olento. Tehtävän suorituksen jälkeen hän näyttää Oratin jäänteet muukalaiselle ja palkintona hän saa skimmerin, pienen lentoaluksen joka leijuu maan päällä. 

Muukalainen kertoo Rogerille pienestä kaupungista johon hänen täytyy matkustaa päästäkseen pois planeetalta. Skimmerillä Roger matkustaa kivikkoisen aavikon yli varoen yhteentörmäyksiä Ulence Flats -nimiseen kaupunkiin. Siellä hän menee paikalliseen baariin, pelaa peliautomaatilla voittaakseen tarpeeksi rahaa jotta saa ostettua avaruusaluksen ja ohjausrobotin.

Baarissa hän kuulee asiakkaalta Sarienien avaruusaluksen, Deltaurin, koordinaatit ja lentää sinne. Rakettirepulla hän lentää vihollisalukseen ja menee sisään ilmalukosta. Selvittyään haasteista aluksen sisällä ja käynnistettyään Tähtigeneraattorin itsetuhomekanismin, pakenee hän aluksesta juuri ennen räjähdystä.

Pelin lopussa Roger saa kiitokseksi Kultaisen Mopin planeetta Xenonin asukkailta. 

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Weston, D.B.. Greatest Moments in Video Game History, 52. ISBN 978-1301174140. 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]