Sotungin lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sotungin koulu
Sotungin lukio, etälukio ja koulu toimivat samassa punatiilirakennuksessa Hakunilan urheilupuiston pohjoislaidalla.
Sotungin lukio, etälukio ja koulu toimivat samassa punatiilirakennuksessa Hakunilan urheilupuiston pohjoislaidalla.
Sijainti Sotungintie 19, 01200 Vantaa[1]
Koordinaatit 60.2801°N, 25.1216°E
Tyyppi suomenkielinen lukio
Rehtori vs. rehtori Esa Partanen, apulaisrehtori Marianna Sydänmaanlakka[1]
Luokat 10–12
Verkkosivut

Sotungin lukio on Itä-Vantaan Hakunilan kaupunginosassa, Hakunilan urheilupuiston pohjoislaidalla sijaitseva[2] liikuntapainotteinen lukio. Siellä on noin 30 opettajaa ja 450 opiskelijaa.

YO-kirjoituksissa koulusta kirjoitti esimerkiksi keväällä 2013 yhteensä 89 ja keväällä 2015 kaikkiaan 108 ylioppilaskokelasta. Koulu sijoittui ylioppilaskirjoitustulosten perusteella lukiovertailussa näinä vuosina maan lukioiden keskikastiin. Aikuislukion (etälukion) noin kymmenen ylioppilaskokelaan perusteella laskettu sijoitus oli päivälukiota vaatimattomampi. [3][4]

Koululla on usean urheilulajin valmentajia. Koulun valmennuslajeja ovat jalkapallo, jääkiekko, salibandy, tyttöjen koripallo, pesäpallo ja yleisurheilu.[5] Moni Sotungin lukiossa valmennetuista urheilijoista on valittu lajinsa SM-joukkueeseen. Sotunki on menestynyt myös koulujen välisissä jalkapallo- ja salibandyturnauksissa useaan otteeseen. Sotungin lukio kuuluu pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiaan (Urhea), joka tukee huippu-urheilijoita eri tavoin. Urheilun lisäksi koulu painottaa myös tietotekniikkaa ja viestintää. Lukion tiloissa onkin runsaasti tietokoneita sijoitettuna käytäville ja luokkiin ATK-luokan lisäksi. Opiskelijat voivat myös lainata digitaali- ja videokameroita ja kannettavia tietokoneita koulutöitä varten. Samassa rakennuksessa lukion kanssa toimivat myös Sotungin koulu (yläkoulu) ja Sotungin etälukio.

Sotungin etälukio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotungin etälukio on virtuaalinen lukio. Etälukion toimipiste sijaitsee Sotungin lukion yhteydessä. Etälukio tarjoaa tutkintotavoitteiset lukio-opinnot aikuisten valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti. Sotungin etälukiossa voi myös opiskella yksittäisiä kursseja.

Virtuaalilukiossa kurssi suoritetaan itsenäisesti oppikirjan avulla. Ohjeistus ja vuorovaikutus löytyvät Fronter-oppimisympäristöstä. Halutessaan opiskelija voi osallistua kurssien lähiopetuksiin.

Joustava, ajasta ja paikasta riippumaton etäopiskelu soveltuu erityisen hyvin sellaisille aikuisille, joilla ei syystä tai toisesta ole ollut mahdollisuutta muutoin suorittaa lukio-opintoja. Virtuaaliopiskelulla päivälukiolainen voi puolestaan nopeuttaa opintojaan tai kerrata jo suoritettuja kursseja. Ammatillista perustutkintoa suorittavat voivat suorittaa yksittäisiä lukiokursseja etälukiossa tai tähdätä ylioppilastutkintoon.

Sotungin etälukio on osa Sotungin lukion ja Vantaan toisen asteen avointa oppimisympäristöä. Etälukiotoiminnan taustalla on Suomi tietoyhteiskunnaksi -hanke ja siihen liittyvä opetushallituksen ja Yleisradion yhteinen kehittämissuunnitelma. Vantaan kaupunki haki vuonna 1999 Sotungin lukiolle Etelä-Suomen etäopetuksen kärkilukion tehtävää, joka toteutui samana vuonna. Sotungin etälukion opetus käynnistyi elokuussa 2001.

Tällä hetkellä Sotungin etälukiossa on noin 250 tutkintotavoitteista aikuisopiskelijaa ja noin sata päivälukiossa tai ammattioppilaitoksessa opiskelevaa opiskelijaa, jotka suorittavat etälukiossa yksittäisiä kursseja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Ota yhteyttä Sotungin lukio, sotunki.fi. Viitattu 6.5.2016.
  2. kartta.vantaa.fi (Haku hakusanalla Sotungin lukio. Valinnat: Aluejaot: Suuralueet ja Kaupunginosat) Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 30.4.2016.
  3. Lukiovertailun kärjessä tutut nimet - katso miten oma lukiosi pärjäsi (Sotungin lukio löytyy tämän lukiolistan sijalta 157/448) 24.5.2013. yle.fi. Viitattu 6.5.2016.
  4. Näin lukiot pärjäsivät yo-kokeissa – katso koko lista (Sotungin lukio löytyy tämän lukiolistan sijalta 250/435) 25.5.2015. yle.fi. Viitattu 6.5.2016.
  5. Urheiluvalmennus Sotungin lukio, sotunki.fi. Viitattu 6.5.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]