Sotungin lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sotungin lukio
Sotungin lukio, etälukio ja koulu toimivat samassa punatiilirakennuksessa Hakunilan urheilupuiston pohjoislaidalla.
Sotungin lukio, etälukio ja koulu toimivat samassa punatiilirakennuksessa Hakunilan urheilupuiston pohjoislaidalla.
Sijainti Sotungintie 19, 01200 Vantaa[1]
Koordinaatit 60.2801°N, 25.1216°E
Tyyppi suomenkielinen lukio
Rehtori rehtori Esa Partanen, apulaisrehtori Jukka Karvinen
Luokat 1-4
Oppilaita 430
Verkkosivut

Sotungin lukio on Itä-Vantaan Hakunilan kaupunginosassa, Hakunilan urheilupuiston pohjoislaidalla sijaitseva[2] liikuntapainotteinen lukio. Sotungin lukiossa on noin 30 opettajaa ja 430 opiskelijaa.

Koululla on usean urheilulajin valmentajia. Koulun valmennuslajeja ovat jalkapallo, jääkiekko, salibandy, koripallo, uinti, hiihto ja yleisurheilu.[3] Moni Sotungin lukiossa valmennetuista urheilijoista on valittu lajinsa SM-joukkueeseen. Sotunki on menestynyt myös koulujen välisissä jalkapallo- ja salibandyturnauksissa useaan otteeseen. Sotungin lukio kuuluu pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiaan (Urhea), joka tukee huippu-urheilijoita eri tavoin. Urheilun lisäksi koulu painottaa myös kansainvälisyyttä. Samassa rakennuksessa lukion kanssa toimivat myös Sotungin koulu (yläkoulu) ja Sotungin etälukio.

Sotungin etälukio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotungin etälukio on lukio, jossa voi suorittaa opinnot verkossa. Etälukion toimipiste sijaitsee Sotungin lukion yhteydessä. Etälukio tarjoaa tutkintotavoitteiset lukio-opinnot aikuisten valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisesti. Sotungin etälukiossa voi myös opiskella yksittäisiä kursseja.

Sotungin etälukiossa kurssit suoritetaan itsenäisesti oppikirjan ja opettajan tuen avulla. Oppimisympäristönä toimii Itslearning.

Joustava, ajasta ja paikasta riippumaton etäopiskelu soveltuu erityisen hyvin sellaisille aikuisille, joilla ei syystä tai toisesta ole ollut mahdollisuutta muutoin suorittaa lukio-opintoja. Päivälukioiden opiskelijat voivat puolestaan nopeuttaa opintojaan tai kerrata jo suoritettuja kursseja. Ammatillista perustutkintoa suorittavat voivat suorittaa joko yksittäisiä lukiokursseja etälukiossa tai tähdätä ylioppilastutkintoon.

Sotungin etälukio on osa Sotungin lukion ja Vantaan toisen asteen avointa oppimisympäristöä. Etälukiotoiminnan taustalla on Suomi tietoyhteiskunnaksi -hanke ja siihen liittyvä opetushallituksen ja Yleisradion yhteinen kehittämissuunnitelma. Vantaan kaupunki haki vuonna 1999 Sotungin lukiolle Etelä-Suomen etäopetuksen kärkilukion tehtävää, joka toteutui samana vuonna. Sotungin etälukion opetus käynnistyi elokuussa 2001.

Tällä hetkellä Sotungin etälukiossa on noin 130 tutkintotavoitteista aikuisopiskelijaa ja useita satoja päivälukiossa tai ammattioppilaitoksessa opiskelevaa opiskelijaa, jotka suorittavat etälukiossa yksittäisiä kursseja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ota yhteyttä Sotungin lukio, sotunki.fi. Viitattu 6.5.2016. [vanhentunut linkki]
  2. kartta.vantaa.fi (Haku hakusanalla Sotungin lukio. Valinnat: Aluejaot: Suuralueet ja Kaupunginosat) Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 30.4.2016.
  3. Urheiluvalmennus Sotungin lukio, sotunki.fi. Viitattu 6.5.2016.