Sojourner Mullein

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sojourner "Jo" Mullein on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä supersankaritar ja Vihreä Lyhty. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran tarinassa Far Sector #1 tammikuussa 2020 ja hänet loivat N.K. Jemisin ja Jamal Campbell. Sojourner Mullein on kolmas maan naispuolinen Vihreä Lyhty Jaden ja Jessica Cruzin ohella. Hän on päähahmona 12-osaisessa Far Sector tarinasarjassa, joka ilmestyi vuosina 2019-2021 voittaen vuoden 2022 Hugo-palkinnon "Parhaasta graafisesta tarinasta tai sarjakuvasta"[1].

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sojourner Mullein on afro-amerikkalainen, joka tulee alemman luokan perheestä, jolla oli vaikeuksia maksaa vuokraa vanhempiensa parhaimmista yrityksistä huolimatta. Tilannetta pahensivat hänen isänsä ja äitinsä väliset jännitteet, mikä johti lopulta avioeroon. Syyskuun 11. päivänä 2001, kun Jo saattoi isänsä ulos avioerotuomioistuimesta, he näkivät World Trade Centeriin kohdistuneen hyökkäyksen ja menivät mukaan auttamaan eloonjääneiden pelastamisessa ja vannoivat auttavansa muuttamaan maailmaa. Hän valmistui lukiosta, mutta samalla kun hän juhlii diplomiaan, hänen perhettään ahdisteltiin rasistisen laitoksen omistajan toimesta. Myöhemmin hänet hyväksyttiin Princetonin yliopistoon ja värvättiin armeijaan maksamaan opinnoistaan. Ulkomailla ollessaan hän kyseenalaisti toimintansa nähtyään loukkaantuneen lapsen ja useiden paikallisten hautaavan rakkaansa ja hän eroaa armeijasta. Sitten hän opiskeli Princetonin yliopistossa jonkin aikaa ennen kuin hänestä tuli poliisi New Yorkin poliisivoimiin, mutta erään virkatehtävän yhteydessä hän näki, että hänen kumppaninsa melkein hakkasi epäillyn kuoliaaksi. Hän ilmoitti hänen parinsa teosta sisäisten asioiden tutkinnalle saatuaan palkallisen loman, mutta hänet erotettiin pian, koska hänet oli merkitty Black Lives Matter -Facebook-viestiin. Sitten hän suostui todistamaan oikeudessa entistä kumppaniaan vastaan. Haudaessaan suruaan juomiin, Mulleinia lähestyi Universumin Vartija, joka tarjosi hänelle työtä ja haasteen: "Yksi vuosi aikaa tehdä eroa."[2]. Jo hyväksyi tarjouksen ja hänelle annettiin voimasormus ja hänestä tuli uusin maan Vihreä Lyhty. Mulleinin käyttämä voimasormus on ainutlaatuinen ja latautuu ajan myötä. Haittapuolena on, että sillä on vähemmän tehoa tahdonvoimalla luotuihin rakenteisiin ja lentoon. Sitä ei myöskään ohjaa halu voittaa pelko, vaan halu elää pelon kanssa. Hänelle osoitettu sektori sijaitsee niin kaukana Oasta, että hän ei ole varma, onko se numeroitu, ja hän vain viittaa siihen Kaukaisena sektorina. Jota pidetään yhtenä Vihreän Lyhdyn joukkojen suurimmista etsivistä. Sojournerin käyttämä naamio muistuttaa valtavia vihreitä silmälaseja.

Infinite Frontierin jälkeen Mullein alkoi esiintyä Green Lantern sarjakuvissa esiintyen ensin Green Lanternissa (vol. 6) #2.

Kahden ensimmäisen kuukauden aikana City Enduringissa ollessaan Jolla oli suhde Syzn of the Cliffsin, Nah-naisen kanssa, mikä ei toiminut kovin hyvin ja he halusivat jatkaa ystävinä[3]; ja äskettäin hän oli tekemisissä Marth of the Sean, Nah-miehen kanssa[4]. Hän myös pitää animesta[5].

Future State tarinan mahdollisessa tulevaisuudessa Sojourner Mullein esiteltiin Oikeuden Puolustajien johtajana[6].

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Teini-ikäinen versio Sojourner Mulleinista esiintyi cameo-roolissa vuoden 2019 DC Super Hero Girls -sarjan jaksossa #CruzControl.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "2022 Hugo Awards Best Graphic Story or Comic - Far Sector, written by N.K. Jemisin, art by Jamal Campbell (DC)"
  2. DC Power: A Celebration #1
  3. Far Sector #2
  4. Far Sector #6
  5. Green Lantern (Volume 6) #7
  6. Future State: Justice League #1 (Maaliskuu 2021)