Snake Rattle ’n’ Roll

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Snake Rattle ’n’ Roll
Kehittäjä Rare
Julkaisija Nintendo (NES)
Sega (Mega Drive)
Suunnittelija Tim Stamper
Säveltäjä David Wise
Ohjelmoija Mark Betteridge
Julkaistu Nintendo Entertainment System
NA heinäkuu 1990
EU 27. maaliskuuta 1991
Sega Mega Drive
EU 1993
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Nintendo Entertainment System, Sega Mega Drive
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Snake Rattle ’n’ Roll on Raren kehittämä tasohyppelyvideopeli. Peli julkaistiin Nintendo Entertainment Systemille Pohjois-Amerikassa heinäkuussa 1990 ja Euroopassa 27. maaliskuuta 1991. Peli käännettiin Mega Drivelle kesäkuussa 1993. Pelissä on kaksi käärmettä, Rattle ja Roll, joiden pitää kulkea yhdentoista isometrisen tason läpi. Pelin tarkoituksena on väistellä esteitä ja syödä tarpeeksi ”Nibbley Pibbleysejä” jotta pystyy soittamaan tasoilta löytyvää kelloa, jolloin tason uloskäynti avautuu. Peliä voi pelata yksin tai kaksinpelinä samaan aikaan.

Snake Rattle ’n’ Rollin kehittivät Raren työntekijät Tim Stamper ja Mark Betteridge ja musiikin sävelsi David Wise, joka sai inspiraatiota kappaleesta ”Shake, Rattle and Roll” ja muista 1950-luvun kappaleista. Peli sai hyvän vastaanoton pelilehdissä, ja peli sai kehuja hyvin suunnitellusta 3D-ympäristöstä, grafiikoista, pelattavuudesta, ohjauksesta ja haastavuudesta. Tradewest julkaisi vuonna 1991 Game Boylle jatko-osan nimeltään Sneaky Snakes. Snake Rattle ’n’ Rollia pidetään yhtenä NES:in parhaimpana pelinä ja yhtenä parhaimpana Raren julkaisemana pelinä. Vuonna 2015 peli julkaistiin Xbox Onelle osana Rare Replay -kokoelmaa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Rare Replay for Xbox One includes 30 Rare games for $30 (update) 15.6.2015. polygon.com. Viitattu 25.3.2020. (englanniksi)
Kuvakaappaus pelin NES-versiosta.