Slingerland

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Slingerland Drum Company on H. H. Slingerlandin vuonna 1916 perustama yritys, joka aluksi keskittyi banjojen ja ukuleleiden myyntiin. Kun Ludwigin perhe myi rumputehtaansa vuonna 1933, Slingerland osti Ludwigille tarpeettomaksi jääneet koneet ja käynnisti rumputuotannon.

Tunnetuin Slingerland-rumpujen käyttäjä on Gene Krupa, jonka myötä Slingerlandit tulivat 30-luvulla halutuimmiksi rummuiksi ja kirivät Conn-yhtymän Ludwig rumpujen ohitse. Suomalaisista Hurriganesin Remu Aaltonen käytti myös Slingerlandin rumpuja 1970-luvulla. Connin luopuessa rumpujen valmistuksesta 1950-luvun puolivälissä Bill Ludwig ja Bud Slingerland ostivat Leedy-Ludwigin ja Slingerland sai Leedyn, jonka valmistuksen se myöhemmin lopetti.

Fred Gretschin osti Slingerland-yhtiön 1980-luvulla ja Slingerland poistui markkinoilta. Uusi omistaja alkoi tuoda Aasian maista lähinnä aloittelijoille tarkoitettuja rumpusarjoja ja samalla kehitti uutta ammattitason sarjaa. 1980-luvun lopussa rumputuotannon kehitystyö, valmistus ja myynti siirtyi HSS-yhtymälle.

Nykyisin Slingerland kuuluu Gibsonille, ja Gibson on aloittanut uusien rumpujen valmistuksen tällä vuosituhannella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]