Sievi Group

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sievi Group Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2011
Toimitusjohtaja Juha-Matti Silver
Puheenjohtaja Jaakko Tokola
Liikevaihto 66 milj. € (2019)
Henkilöstö 120 (2019)
Kotisivu www.sievigroup.fi

Sievi Group Oy suomalainen on konserni, jonka toimialana on asuin- ja muiden rakennusten rakentaminen. Sievi Group suunnittelee ja rakentaa asiakkailleen onnellisen elämän koteja ja hyvinvointitiloja erilaisiin tarpeisiin ja elämänvaiheisiin sekä toteuttaa puuelementtejä ja sähköurakointia ammattirakentajille.

Sievi Group -konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 66 miljoonaa euroa[1] ja se työllisti noin 120 henkilöä[1]. Sievi Groupin toimitusjohtajana toimii Juha-Matti Silver ja hallituksen puheenjohtajana Jaakko Tokola.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sievitalo on perustettu vuonna 2011. Vuosina 2011-2018 Sievitalo keskittyi muuttovalmiiden omakotitalojen ja täyden palvelun asunto-osakeyhtiöiden rakentamiseen. Vuonna 2018 liiketoimintaa laajennettiin ja vuonna 2019 puuelementtien valmistukseen.

Vuoden 2019 aikana toteutettiin laaja organisaatiouudistus, jonka myötä Sievitalon nimi vaihtui Sievi Group Oy:ksi. Samalla perustettiin konsernirakenne, jossa konsernin eri liiketoiminnat jaettiin omiksi tytäryhtiöikseen.

Liiketoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konserni toteuttaa vuosittain yli 200 rakennuskohdetta[2] ja toimii koko Suomen alueella. Sievi Group käyttää kohteissaan suomalaista puuta ja sen käyttämät elementit tehdään Sievi Elementin puuelementtitehtaassa Pohjois-Pohjanmaalla Sievissä.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sievi Group Oy on perustettu vuonna 2011. Aluksi yhtiö toimi nimellä Sievitalo Oy. Vuonna 2019 tehdyn mittavan uudistuksen myötä nimeksi vaihtui Sievi Group Oy. Konserni muodostuu nykyään emoyhtiöstä sekä kuudesta tytäryhtiöstä: Sievitalo Oy, Sievi Asunnot Oy, Sievi Element Oy, Sievitek Oy, Sievi Hyvinvointitilat Oy ja Siveco Oy.

Sievi Groupin pääkonttori sijaitsee Kokkolassa. Konsernilla on toimipisteet Kokkolassa, Sievissä, Tampereella, Vaasassa, Vantaalla, Haapavedellä, Mikkelissä, Lahdessa ja Turussa. Sievissä sijaitsee toimiston lisäksi konsernin elementtitehdas, jonka toiminta käynnistyi tammikuussa 2019.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Verkkoviite sievigroup.fi.
  2. verkkoviite sievigroup.fi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]