Sid Watkins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sid Watkins
Sid Watkins vuonna 2012
Sid Watkins vuonna 2012
Henkilötiedot
Syntynyt6. syyskuuta 1928
Liverpool, Englanti
Kuollut12. syyskuuta 2012
Kansalaisuus Yhdistynyt kuningaskunta Englanti
Muut tiedot
Aktiivisena 1978-

Sidney "Sid" Watkins (s. 6. syyskuuta 1928 Liverpool12. syyskuuta 2012) oli brittiläinen professori ja neurokirurgi, joka tuli tunnetuksi toimiessaan kansainvälisen autoliiton FIA:n lääketieteellisenä delegaattina ja ylilääkärinä Formula 1 -sarjassa.

Watkins päätyi formulapiireihin vuonna 1978. Hän oli tuntenut formulapomo Bernie Ecclestonen isän, ja ruotsalaiskuljettaja Ronnie Petersonin kuoltua Monzan F1-kilpailuissa mahdollisesti lääkäreiden virheiden takia Ecclestone pyysi Watkinsin Formula 1 -sarjan hoitotoiminnan johtajaksi. Myöhemmin Watkinsin rooli ”ykkösissä” kasvoi ja hän sai vastuualueelleen myös turvatekijöiden suunnittelun ja kehitysohjelman johtamisen.

Vuonna 2002 Watkinsille myönnettiin Brittiläisen imperiumin ritarikunnan jäsenen arvonimi. 8. heinäkuuta 2004 hänet vihittiin Liverpoolin yliopiston kunniatohtoriksi, ja 12. lokakuuta samana vuonna hänestä tuli ensimmäinen FIA Foundation for the Automobile and Society -säätiön puheenjohtaja ja 10. joulukuuta FIA:n moottoriurheilun turvaneuvoston puheenjohtaja. Ylilääkärin toimestaan Watkins jäi eläkkeelle alkuvuodesta 2005, jolloin uudeksi ylilääkäriksi sarjaan nimettiin Watkinsin apulaisena kahdeksan vuotta toiminut Gary Hartstein.

Watkins on myös ollut mukana toimittamassa ja kirjoittamassa lukuisia moottoriurheilun turvallisuutta käsitteleviä teoksia. Hänellä oli vaimo ja neljä poikaa sekä kaksi tytärtä.

Watkins kuoli sydänkohtaukseen[1] 12. syyskuuta vuonna 2012. Hän oli kuollessaan 84-vuotias.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Sid Watkins.
Tämä moottoriurheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Sid Watkins