Seth Cohen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seth Cohen
Luoja(t) Josh Schwartz
Näyttelijä(t) Adam Brody
Kesto 2003–2007
Ensiesiintyminen Kausi 1: ”Mallikansalainen” (Premiere)
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 4: ”Suuria päätöksiä”
(The End’s Not Near, It’s Here)
Henkilötiedot
Koko nimi Seth Ezekiel Cohen
Ammatti opiskelija, sarjakuvataiteilija
Sukupuoli mies
Asuinpaikka Newport Beach, Kalifornia, Yhdysvallat
Suhteet
Vanhemmat Sanford ”Sandy” Cohen
Kirsten Cohen
Sisarukset Sophie Rose Cohen
Ryan Atwood (velipuoli)
Puoliso(t) Summer Roberts
Isovanhemmat Sophie Cohen
Caleb Nichol
Rose Nichol
Tädit ja sedät Hailey Nichol
Lindsay Gardner (tätipuoli)
Tutut Anna Stern
Luke Ward
Marissa Cooper
Alex Kelly
Zach Stevens

Seth Ezekiel Cohen on Adam Brodyn esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa O.C.. Seth on Sandy ja Kirsten Cohenin poika.

Seth pitää sarjakuvista ja purjehtimisesta. Aikeena hänellä onkin mennä Tahitille omalla purjeveneellään, joka on nimetty seurustelukumppani Summer Robertsin mukaan. Unelma jää toteuttamatta ja Seth palaa Newportiin, mutta Summer on kuitenkin luopunut toivosta saada Seth takaisin ja tavannut Zach Stevensin, uuden poikaystävän, jolla tehdä Seth kateelliseksi. Päästäkseen psyykkisesti irti Summerista Seth menee töihin rannalle perustettuun uuteen musiikkiklubiin The Bait Shopiin ja rakastuu sen tatuoituun klubipäällikköön Alexiin. Ainoa este heidän suhteensa onnistumiselle näyttää olevan Alexin entinen tyttöystävä. Seth saa selville, että Summer on lähdössä romanttiselle lomamatkalle Italiaan Zachin kanssa. Mutta Sethin unelmat saavatkin täyttymyksen, kun Summer saapuu hänen luokseen ja antaa suudelman.

Kun viimeinen vuosi lukiossa alkaa, nuorten on aika miettiä tulevaisuuttaan. Summer saa yllättäen korkeat arvosanat testeistään ja hänkin päättää hakea Browniin, samaan kouluun kuin Seth. Kaitlin Cooper auttaa Sethiä valmistautumaan kouluhaastatteluun. Lopulta Seth päättää kuitenkin jättää koko haastattelun väliin ja tuhoaa mahdollisuutensa päästä sisään. Summer hyväksytään kouluun, jolloin Seth pelkää, että tyttö jättäisi koulun hänen takiaan. Tämän vuoksi Seth päättää erota Summerista, mutta alkaa pian katua päätöstään. Hän päättää saada Summerin takaisin valmistujaisjuhlissa Anna Sternin avustuksella. Summerilla on samat suunnitelmat, ja hän saapuu juhliin toisen pojan kanssa. Ilta saa onnellisen päätöksen Sethin tunnustaessa Summerille kaikki hölmöilynsä. Seth hyväksytään RIDS:iin. Neljännellä tuotantokaudella Seth kosii Summeria, ja vaikka tämä kieltäytyy, pari jatkaa seurusteluaan. Sarjan viimeisessä jaksossa Seth ja Summer menevät naimisiin.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.