Senta Berger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Senta Berger vuonna 2017.

Senta Berger (s. 13. toukokuuta 1941) on itävaltalainen näyttelijä, joka kuuluu saksalaisen kielialueen arvostetuimpiin niin teatteri-, televisio- kuin elokuvanäyttelijänäkin.

Hän aloitti elokuvauransa saksankielisissä tuotannoissa ja työskenteli sitten vuosina 1962–1969 Hollywoodissa, jossa hänen vastanäyttelijöitään olivat muun muassa Charlton Heston, Frank Sinatra, Dean Martin, Richard Harris, Kirk Douglas, John Wayne ja Yul Brynner.

Vuonna 1963 Berger tutustui näyttelijä-ohjaaja Michael Verhoeveniin. He perustivat vuonna 1965 yhteisen tuotantoyhtiön ja menivät seuraavana vuonna naimisiin. Heillä on 1972 ja 1979 syntyneet pojat.

Yleisön edessä Senta Berger on esiintynyt muun muassa Salzburin musiikkijuhlilla, Itävallan Burgtheaterissa, Hampurin Thalia-teatterissa ja Berliinin Schiller-teatterissa. 1980-luvulta lähtien Berger on tehnyt paljon televisiorooleja, ja hänen uransa on jatkunut vielä 2010-luvullakin.

Senta Berger on voittanut uransa aikana monia saksankielisen alueen elokuva- ja televisiopalkintoja ja sai vuonna 1999 saksalaisen Bundesverdienstkreuzin.

Vuonna 2006 Berger julkaisi muistelmansa nimeltä Ich habe ja gewusst, dass ich fliegen kann (”Tiesinhän osaavani lentää”, Kiepenheuer & Witsch, ISBN 3-462-03679-3).

Elokuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Senta Berger.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: sv:Senta Berger & de:Senta Berger