Secapp

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Secapp Oy
Toimitusjohtaja Kari Aho
Kotipaikka Jyväskylä, Suomi
Toimiala ohjelmistojen suunnittelu ja valmistus
Tuotteet Secapp
Kotisivu https://www.secapp.fi

Secapp on suomalainen ohjelmistoyhtiö, joka kehittää ja tuottaa Secapp-nimistä sovellusta erilaisten organisaatioiden kriittisen viestinnän tarpeisiin. Sovelluksen kolme pääominaisuutta ovat viestintä, hälyttäminen ja raportointi.

Secapp toimii niin nettiselaimella kuin Android- ja iOS-laitteilla. Secappilla lähetettiin vuonna 2019 yli neljä miljoonaa hälytystä ja sillä on yli 100 000 ammattikäyttäjää maailmanlaajuisesti[1].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Secapp Oy on perustettu vuonna 2011. Secapp-sovellus on saanut alkunsa Jyväskylän yliopiston, Kilpisen koulun, Keski-Suomen pelastuslaitoksen ja poliisin valmiusryhmän yhteisestä projektista.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa Secapp Oy toimii valtakunnallisesti ja yrityksen kotipaikka on Jyväskylässä. Secapp Oy:n liikevaihto vuonna 2020 oli 2,0 miljoonaa euroa[2].

Secapp-sovellusta käyttävät esimerkiksi sairaanhoitopiirit, pelastuslaitokset ja erilaiset yksityiset yritykset. Lisäksi Secappia käyttävät muun muassa oppilaitokset[3].

COVID-19:ään liittyen Secappia käytetään esimerkiksi Kuopion yliopistollisessa sairaalassa tehohoidon valtakunnallisen tilannekuvan ylläpitoon[4].

Ulkomailla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Secapp on käytössä myös kansainvälisillä markkinoilla 12:ssa maassa, esimerkiksi Pohjoismaissa, Virossa, Saudi-Arabiassa, Japanissa ja Espanjassa.

Saudi-Arabiassa teleyhtiö Saudi Telecom Company tarjoaa asiakkailleen Secapp-sovellusta Tari'-brändillä[5].

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtakunnallinen tuomaristo valitsi Secappin vuoden kasvuyritykseksi 2020 Kasvu Open -sparrausohjelmassa[6]. Vuoden 2021 toukokuussa Secapp palkittiin Keski-Suomen Kauppakamarin Maineteko Maailmalla -palkinnolla[7].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]